Dispare o statie de taxi, se muta una de autobuze. Cum se schimba traficul pe una dintre cele mai circulate strazi din centru, la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Se munceste la foc continuu in zona centrala, la Timisoara, pentru reorganizarea traficului. Toata vara vor avea loc lucrari pe mai multe strazi, iar vreme ce mai multe zile soferii vor avea interzis pe anumite tronsoane sau vor circula cu restrictii.

CITESTE SI: Porneste inca o operatiune de dezinsectie la Timisoara, in tot orasul 

In prezent, muncitorii lucreaza pe strada Martin Luther, intre Punctele Cardinale si Hotel Continental, unde va aparea o noua banda de circulatie auto, dar si cateva locuri de parcare. Apoi, pentru ca traficul sa nu se aglomereze, va fi mutata o veche statie de taxi, dar si una de autobuz.

A fost gandita si o zona pentru stationare in dreptul Palatului Dicasterial, unde au fost amenajate niste alveole.

„Se largeste strada Martin Luther la 3 benzi de la Cardinale pana in fata la Continental. Si in aceasta zona vom avea modificari de marcaj a spatiilor. Nu va mai fi acea statie de taxi in fata la hotel Continental si acolo se va amenaja statia de autobuz. Nu stiu unde va fi statia de taxi, va fi undeva in zona centrala”, a spus primarul Nicolae Robu.

Pentru relocarea statiei de taximetre de la Continental, reprezentantii Primariei spun ca vor discuta cu soferii de taxi pentru a gasi cea mai buna solutie.

Pe langa strada Martin Luther, urmeaza ca si strazile I. C. Bratianu si Michelangelo sa fie largite si sa aiba cate o banda in plus. De asemenea, se va crea o noua banda auto in zona Punctelor Cardinale, pentru ca soferii care circula dinspre Bastion sa isi continue drumul pe cate doua benzi dedicate atat catre strada Oituz, cat si catre strada Popa Sapca.

Pe masura ce lucrarile vor avansa, reprezentantii Comisiei de Circulatie din cadrul Primariei Timisoara vor impune restrictiile in trafic.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ca recomandare: bordurile la capat de trotuar s-ar putea lasa la nivel carosabil pentru carucioare copii sau persoane cu handicap in scaun rotile.

  2. In statia de taxi soseau si plecau 1,2,3 taxiuri pe minut, din cate stiu doar un autobuz Espres trece pe acolo, blocam traficul cu o statie de autobuz care circula o data pe ora.

  3. Da, soseau 2-3 taxiuri pe minut, doar ca acum vor trece cateva zeci de masini in minutul ala pe banda eliberata. In plus, unele taxiuri asteptau clienti acolo, in schimb autobuzul vine si pleaca, lasa banda libera.
    Trebuie sa intelegem ca prin largirea strazilor scad timpii de deplasare si chiar mai important, se reduce poluarea.
    Sunt tot mai multe masini in Timisoara, trebuie sa facem ceva cu ele, nu putem sa ne cramponam in discutii despre doi copaci sau despre o statie de taxi. Oricare dintre voi ar fi primar, ar ajunge la aceeasi concluzie, ar face acelasi lucru.

    • Poate avem amandoi partial dreptate, poate nu, viitorul va da verdictul. Ma mira insa cum crezi ca primarul trebuie sa-si dea seama de lucruri, el vede, el hotaraste, el face si desface. In mod normal (si asa a fost prin anii 90 si 2000) aceste propuneri se fac de „Comisia Circulatie” formata din Politia Rutiera, SDM, arhitectii orasului, eventual cu consultarea celor afectati (taximetristi, STPT, etc), apoi Consiliul Local voteaza, vede daca are bani si hotaraste. Primarul doar semneaza. „Ca primarul”. La noi tot orasul se invarte in jurul „personalitatii” lui Robu.

  4. capetele patrate de la SDM nu pricep ce inseamna o racordare continua, astfel incat sa existe o continuitate intre carosabil si trotuar. Coboara bordura dar tot ramane un prag ce constituie un obstacol pentru persoanele imobilizate in carucior, mame cu carucioare sau pentru biciclete

  5. La majoritatea bordurilor inlocuite in oras, am observat ca lipseste sistematic partea de umplutura cu beton care leaga 2 borduri adiacente. Oriunde te uiti, la noile sau vechile lucrari, prin spatiul de cca 2 cm dintre doua borduri consecutive bate vantul. O noua tehnologie in constructii, o veche inginerie de a mai ciupi ceva din banul public? Desi pare o cantitate neglijabila, totusi la cat se asfalteaza si modernizeasa in oras, acel beton trebuie sa se regaseasca undeva, in piscina sau vila cuiva din sistem, in devize fiind trecut si acel cost. Robu si specialistii sai din Primaria Timisoara ce parere au de acest fapt?

  6. Locurile de parcare de langa Palatul Dicasterial vor fi mai mult ca sigur cu restrictie de utilizare, dedicat pentru cei care lucreaza prin Dicasterial. La fel cum cei din Prefectura & Consiliul Judetean, Medicina si-au blocat toate locurile de parcare din jur pentru ei. Responsabilitate sociala zero. Tupeu, nesimtire si privilegii la maxim. Rusine Ba!

  7. Piste biciclete/trotinete 0 . Este dovedit ca ~60-70% masini sunt cu o singura persoana la bord si cunosc multi colegi care ar veni cu bicicleta la munca inclusiv eu . Din pacate nu sunt piste (alea cu trotuarul despartit cu o dunga de creta nu se pun) atat eu cat si sotia am vandut ambele bicicleta dupa ce in cursul anului am primit cateva injuraturi si eram sa fim loviti de cateva ori. Acum fiecare dintre noi merge cu masina .