Doar moldovenii mai mananca traditional! Romanii se indoapa cu saorma si cu mancare de fast-food

Foarte putini romani mai mananca traditional. In Romania, saorma bate sarmaua si, dintre toti, abia moldovenii mai cer ciorba acra atunci cand merg sa manance in oras.

O fi criza, dar nu renuntam la micile placeri ale vietii, asa cum e masa in oras. Ca e pizzerie, saormerie, cantina sau restaurant de fite, atunci cand iesim sa mancam la carciuma nu ne incurcam si comandam bucate pe saturate.

Conform unui studiu realizat de compania Unilever Food Solutions, peste un sfert (28%) dintre romanii care locuiesc la oras au recunoscut ca recesiunea nu i-a speriat si ca in continuare iau masa in oras cel putin o data la doua luni.

Dintre acestia, jumatate sustin ca prefera iesirile seara, iar 40%, mancarea accesibila si rapid de preparat. Dupa buget, fiecare “sparge” in localuri cat il tine punga: 40 de lei romanii care stau in orasele mari si 15-20 de lei bucurestenii.
Barbatii ies mai des decat femeile

“Barbatii din Romania ies mai des in oras decat femeile. Cel mai frecvent, ei mananca la saormerii si la cantine si prefera ciorbele acre si carnea de porc, pe cand femeile consuma in oras mai degraba pastele, salata bulgareasca, briosele, prajiturile si salata de fructe”, se arata in studiu.

Pe regiuni, populatia din sudul Romaniei, Muntenia, Banatul si Transilvania mananca preponderent pizza, fripturi, sendvisuri si saorma, dobrogenii sunt fani ai preparatelor chinezesti, moldovenii sunt innebuniti dupa ciorbele acre, iar oltenii si maramuresenii, dupa mancarurile mixte.

Conform studiului, persoanele care frecventeaza restaurantele comanda in functie de varsta. Astfel, tinerii intre 18 si 24 de ani prefera mancarea de tip fast-food: pizza, saorma si hamburgeri, cei cu varste intre 25 si 34 de ani – snacksurile si garniturile cu cartofi, iar cei de peste 35 de ani consuma mancare traditionala: ciorbe, supe, snitele, aripioare de pui.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.