Documentele la control. Mai multi profesori s-au intors la predarea de la catedra, dupa ce Inspectoratul Scolar a anuntat ca verifica actele medicale in baza carora au cerut sa ramana in online

TIMISOARA. Mai multi profesori s-au intors de urgenta la metoda clasica de predare, fata in fata, de la catredra, dupa ce Inspectoratul Scolar Timis a anuntat ca va verifica fiecare caz in parte, pentru a se asigura ca dascalii au depus la dosar toate documentele necesare pentru a-si justifica predarea online.

Daca initial 178 de cadre didactice au depus adeverintele medicale, odata cu anuntul controalelor, 10 au revenit deja la catedra.

„178 cadre didactice au certificate sau adeverinte medicale care le permit sa predea online. Urmare a interventiei mele, in care spuneam ca o sa verificam documentele, pentru a nu gresi, 10 cadre didactice au revenit la scoala. In plus, am identificat documente care nu sunt conforme, in sensul in care ordinul de ministru spune ca trebuie sa fie un certificat de la medicina muncii sau medicul curant. Am avut situatii in care am avut scrisoarea medicala de iesire din spital si de la medicul de familie. Nu stiu daca sunt documentele care trebuie, dar o sa verificam cu DSP. Corectitudinea si legalitatea documentelor urmeaza sa o verificam, pentru a ne asigura ca totul este conform legii”, a spus Marin Popescu, inspector general al ISJ Timis.

Potrivit Inpsectoratului Scolar Timis, in acest moment aproximativ 300 de profesori din judet predau online. Intre acestia se numara cei care au probleme de sanatate, dar si cei care predau in unitati de invatamant in care inca nu toti elevii merg la scoala fizic.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Și elevilor care au acasă un părinte sau bunic vulnerabil, li se permite sa ii chinuie pe profesori sa ii neglijeze pe elevii din bănci și sa tot le sufle în coarne celor din vârful patului(ba prinde rețeua, ba o pierde și tot asa).
    Sper ca și profesorilor care locuiesc cu părinți bătrâni (80-90 ani, diabetici, plus alte comorbiditati și care s-au temut sa nu moara în urma vaccinului) li se da voie sa rămână online. Asa ca nu mai bateți din cizma, ca sunteți mai comuniști decât Ceaușescu.