Doi campioni ai Politehnicii timisorene, sustinuti de participantii la Poli Bike Challenge

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timișoara a reușit să mobilizeze sute de timișoreni, dar nu numai, în cadrul primei ediții a Poli Bike Challenge, o competiție înregistrată în calendarul Federației Române de Ciclism, care a avut și un aspect caritabil, sumele colectate fiind direcționate către susținerea a doi sportivi campioni din cadrul clubului Politehnica Timișoara, cu rezultate deosebite în plan sportiv, dar cu o situație financiară precară.

Evenimentul a fost organizat în contextul aniversării a 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara, sportul fiind una dintre valorile susținute de toți conducătorii Politehnicii, încă din primul an de activitate.

Competiția ciclistă, desfășurată în data de 9 aprilie 2022, a fost organizată în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Velocitas, Corratec, Tazz și Primăria Timișoara, iar sumele colectate din taxa de participare, în valoare de 8.870 de lei, vor fi acordate unor campioni ai CSU Politehnica Timișoara, în cadrul unei festivități organizate miercuri, 13 aprilie 2022, ora 11:00, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara.

Iulia Drăgoi, 22 de ani, e o adevărată luptătoare. Nu a avut o viață ușoară, dar nu vrea să vorbească despre asta. A început atletismul la vârsta de 8 ani, la Râmnicu Sărat, orașul natal, cu antrenorul Dumitru Ureche, iar primul rezultat notabil a fost locul I la cursa de 2000 m obstacole, la junioare III, în cadrul Campionatului Național. Facultatea a adus-o la Timișoara, iar de doi ani este legitimată la CSU Politehnica Timișoara. Rezultatele obținute vorbesc de la sine: campioană națională la 3000 m obstacole, locul 3 la semimaraton, vicecampioană la cros, campioană cu echipa la semimaraton și la cros, vicecampioană națională la maraton și campioană națională cu echipa la maraton, locul 3 la alergare montană și campioană națională cu echipa la alergare montană. Ambițioasă, Iulia Drăgoi o are ca model pe Gabriela Szabo, iar idealul ei, ca sportivă e să ajungă la Jocurile Olimpice, un obiectiv pe care îl consideră greu, dar realizabil. Până atunci, la vară își va susține licența, vrea să urmeze și un masterat, iar ulterior ar încânta-o un post de antrenor, poate chiar la CSU Politehnica Timișoara.

Cosmin Ardelean, 19 ani, e legitimat la CSU POlitehnica Timișoara, la secția de pentalon modern. E născut la Valcani, lângă Sânnicolau Mare, iar viața sa a luat o întorsătură tragică la frageda vârstă de 5 ani, când a rămas fără mamă și a fost preluat de o casă de copii din Timișoara. Găsește însă o evadare în sport, mai precis în atletism, pe care începe să-l practice cu multă seriozitate în special după admiterea la Liceul cu Program Sportiv Banatul. După un an de antrenamente susținute, apare și primul rezultat, titlul de vicecampion național la cursa de 800 m, obținut la 15 ani. De la 17 ani trece la CSU Politehnica Timișoara, inițial la secția de atletism, iar ulterior la pentatlon modern. E dublu campion național, în 2020 și 2021, la proba de laser run (alergare și tir), iar la sfârșitul lunii aprilie, la București, va trebui să-și apere titlul. Ținta lui este însă să ajungă și în competiții internaționale. Până atunci, îmbină antrenamentele cu serviciul, el fiind angajat, de câteva săptămâni, ca pompier, pentru a se putea întreține în chirie, în Timișoara, împreună cu fratele său.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.