Dominic Fritz, primarul ales al Timisoarei: Ma astept la o sustinere din partea Capitalei

TIMISOARA. Aflat la Bucuresti, unde a participat la o intalnire cu conducerea partidului si colegii din tara, primarul ales Dominic Fritz, a vorbit despre sprijinul pe care il asteapta din partea Capitalei.

CITESTE SI: Numaratoare finala in Alegerile Locale 2020 la Timisoara. Dominic Fritz, primar cu 49.191 de voturi. Nicolae Robu 27.596 

CITESTE SI: Dominic Fritz, primele masuri pe care le ia la Primaria Timisoara: Avem o mostenire destul de grea. Vom face un audit si, cu siguranta, va fi un proces de reorganizare. Video 

Fritz a amintit despre proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana si a declarat ca inclusiv administratia nationala este obligata sa sustina acest proiect de tara.

” Vrem să fim un model de bună guvernare, de transparență, de deschidere față de cetățeni, de spirit inovator în mediul privat, în administrație publică, în cultură, în societate civilă. Avem niște proiecte strategice care sunt importante nu doar pentru noi, în Timișoara, ci pentru dezvoltarea României. Un proiect este un nou spital municipal cu care vrem să setăm un standard nou în infrastructura sanitară în România. În al doilea rând, Timișoara, din păcate, a fost ignorată în ceea ce privește infrastructura mare în jurul orașului, trebuie să ne folosim mult mai bine de poziția noastră geografică unică în țară. În al treilea rând, știți că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2023 și vreau să spun foarte clar că ăsta nu este un proiect timișorean, ăsta este un proiect național, mă aștept la o susținere puternică și din partea Capitalei și să facem din acest proiect, din nou, unul cu adevărat national de mândrie europeană”, a spus Dominic Fritz in cadrul unei conferinte de presa.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Vreau să ştiu cum se va rezolva măcar câteva probleme care produc în prezent haos şi diconfort în Timişoara:
    1.Problema parcarilor în fața blocurilor.Avem apartament la bloc care ocupă câte 3-4 locuri de parcare.Maşini abandonate sau aduse pentru a fi vândute prin „moca”.Cele mai multe nu au impozitul platit, asigurarea şi verificarea tehnică, sunt poluante (degajă fum ) şi fac zgomote dubioase !
    2.Problema garajelor construite pe domeniul public încă de pe vremea lui Ceauşescu şi s-a continuat şi după ’89.Sincer, într-un oraş ca Timişoara arată groasnic ! Mici ghetouri din beton în jurul blocurilor. Parcă am fi la periferie în CALCUTA-INDIA ! Nu se poate aşa ceva ! Pe unde am fost în Europa nu am văzut aşa o țigănie !
    3.Problema depozitării gunoaielor la asociațiile de locatari este de asemenea groasnică ! Nu se reciclează gunoaiele, gunoaiele menajere nu se aruncă în pungi, curge zeama vara din tomberoane, um miros insuportabil ! Eu aşi amenda asociațiile de blocuri pentru gunoaie de le-ar merge fulgii şi să vezi atunci ce măsuri ar lua fiecare asociație !

  2. nevasta banateanului poate fi de la sat ,dar primarul si masina musai din Germania !

  3. Avem acum pe Șpriț și Klitz. Frații Grimm. Basme, povești și povestiri…

  4. Dupa 45 de zile de la inscaunare si „descoperirea eternei grele mosteniri”, timisorenii asteapta concretizari etapizate, finantate (finantabile) ale programului. Intotdeauna inainte de alegeri „vine primavara, renasterea naturii” ca apoi sa constatam ca din nou suntem la „un nou inceput de iarna”, cu ninsoare, inghet s.a.m.d. care tine de regula 4 ani. Si apoi sa nu uitam ca „una-i mama altai fata”.