Dorel loveste naprasnic la Timisoara. 3000 de locuinte ramase fara curent, dupa ce muncitorii au taiat un cablu pe santierul de pe Cetatii

TIMISOARA. Aproximativ 3.000 de familii au ramas, marti, fara curent electric, la Timisoara, dupa ce o linie electrica subterana a fost afectata din cauza lucrarilor la bulevardul Cetatii.

CITESTE SI: Pe mijlocul drumului nu va fi montat parapet. Inca doua luni de munca pe Timisoara – Mosnita Noua. Anuntul facut de ‘politistul santierelor’

A fost inregistrat un incident produs ca urmare a unor sapaturi efectuate de terti pe traseul unei linii electrice subterane din zona Bd. Cetatii, municipiul Timisoara. Au fost afectate mai multe tronsoane, ceea ce a dus la intreruprea alimentarii cu energie electrica a unui numar initial de 10 posturi de transformare. In urma lucrarilor derulate deja au fost realimentati consumatorii arondati la 2 posturi de transformare. Echipele E-Distributie Banat si ale contractorilor sunt pe teren si lucreaza pentru remedierea defectelor provocate de utilajele de sapat pentru a putea realimenta astfel in cel mai scurt timp cei aproximativ 3000 de consumatori afectati in continuare, insa având in vedere faptul ca au fost afectate mai multe tronsoane si amploarea lucrarilor necesare, realimentarea va fi posibila treptat, pe parcursul zilei de astazi”, au transmis reprezentantii Enel.

In data de 21 iunie au inceput lucrarile pe bulevardul Cetatii din Timisoara ce urmeaza sa fie complet reabilitat.

***

Va reamintim, pe tronsonul din Bulevardul Cetatii ce se modernizeaza se vor schimba liniile de tramvai, se va reface carosabilul si se vor inlocui toate retelele de utilitati.

Trebuie refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare.

De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre liniile de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si modernizarea a 10 statii de tramvai.

Constructorii primesc 17.365.145 euro cu TVA, in vreme ce, pentru asistenta tehnica, dirigintele de santier primeste aproape 50.000 de euro, cu TVA.

Autoritatile au inceput executia lucrarilor cu bani din bugetul local, dar isi pun nadejdea in fonduri europene.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In tara asta nu mai sant mesteri, au ramas doar ”DOREII”. Plin de prosti, pe care nu-i intereseaza nimic, pe principiul ‘nu-i al meu, nu-mi pasa’.

  2. Dar pe Dorel asta oare cine la angajat?…alt Dorel?…cred ca se angajeaza intre ei.Propun un partid cu numele DOREL…cica exista deja!

  3. Un proiect bine facut. Pe Alexandrescu nu se stia ce e in subteran, pe Sudului tot asa, si… mare surpriza, nici pe Cetatii nu se stie. Proiecte facute de „specialistii” lui Robu.

  4. Pai vedeti… parca se semnase un acord intre primarie si Universitatea de Vest sa se faca GIS :)). Sa il sune cineva pe Latzcau.Erau plini de volunari cu avant pioneresc. Dorel o fi prost, dar nici de conducere nu mi-e rusine.

  5. Ne-am obisnuit sa il acuzam pe cel mai prost platit din toata schema si posibil si cel mai biciuit. Este „cool” cand pronuntam Dorel, am gasit vinovatul din reclama! De fapt .. problema este in cu totul alta parte, nimeni nu vine cu planurile utilitatiilor din subteran (sa ii spuna la acel Dorel cu excavatorul pe unde sa treaca), cel mai probabil pentru ca ele nu exista (multumim fostei administratii). Cel mai trist este ca nici acum ele nu se fac , la fel au fost ingropate si pe Gr.Alexandrescu , filmul cu GIS este doar un exercitiu de imagine .. nu si o realitate (multumim actualei administratii).

  6. Aceasta este o problema generala, cu multe dintre proiecte existente la care, chiar și, companiile care trebuie sa ajunga sa faca reparatii, la care nu se stie locul exact pe unde trec : cabluri de curent subteran , tevi de apă , unele nici chiar teava de gaz nu e sigur de locul din proiect ! Asta penru ca proiectele se fac in birouri, dar cei care fac proiecte le fac din calculator fara a se masura exact locul de la punctele de reper , se dă cu presupusul si atunci normal că se actioneză cu oamenii care sunt mai putin atenti pentru ca nu se așteapta la așa ceva ! Atunci vina cade tot pe omul care muncește , nu pe proiectantul care a facut priectul !