Doua asocieri de firme vor sa transforme Calea Bogdanestilor in cel mai frumos bulevard din Timisoara, cu aproape 30 de milioane de euro. Va avea gazon intre liniile de tramvai si cea mai lata pista de biciclete

TIMISOARA. Doua asocieri de firme vor sa se ocupe de unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructura din Timisoara. Pentru transformarea Calii Bogdanestilor in cel mai frumos bulevard din oras au fost depuse doua oferte, iar acestea sunt, in prezent, in evaluare.

CITESTE SI: Largirea drumului dintre Timisoara si Mosnita Noua, in aer. Dupa decizia CNSC de reevaluare a ofertelor, licitatia se muta in instanta 

Prima asociere e formata din SYLC CON TRANS, ca lider, si S.C. LONGHERSIN S.R.L., in timp ce la a doua asociere firma SUPER CONSTRUCT este liderul, avand ca partenere firmele ,MONTREPCOM S.R.L.,BUZU R.R.B. DESIGN S.R.L.,ROMTIM INSTAL,Urban Proiect Grup,BACKUP TECHNOLOGY S.R.L.,Electroechipament Industrial S.R.L.

Conform documentatiei de pe SICAP, ampla lucrare de „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseu 5, Calea Bogdaneastilor” priveste: reabilitarea liniei cale de tramvai, care va fi dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, largirea la 2 benzi pe sens a carosabilului, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete si de zone verzi, aducandu-se astfel o contributie substantiala la reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera, reducerea prafului, a nivelului de zgomot si implicit la cresterea confortului si sigurantei circulatiei. Se vor realiza 2,1 km linie cale dubla de tramvai – 0,2 km linie cale simpla de tramvai – 35.900 mp suprafata carosabila modernizata – 7 bucati statii de tramvai – 12.220 mp suprafata trotuare – 4000 m piste pentru biciclete”.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseu aduce o premiera la Timisoara. Vor fi montate automate pentru bilete.

Una dintre conditiile puse de Primaria Timisoara firmelor care si-au depus ofertele pentru aceasta lucrare a fost obligatia de a dispune de minim un proiectant in specialitatea cai ferate/linii de tramvai, sau echivalent, certificat si calificat in domeniu in conformitate cu legislatia in vigoare, cu experienta profesionala dovedita, dar si de minim un proiectant in specialitatea drumuri si poduri, sau echivalent, de asemenea certificat si calificat in domeniu, cu experienta dovedita.

Suma estimata pentru transformarea completa a Caii Bogdanestilor este de 111.536.048, fara TVA, adica 27.767.342 de euro, cu TVA. Iar finantarea este asigurata din fonduri europene.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Primare, papagalule, unde e Pasajul Solventul si noul pod peste Bega?

    • La pixul CFR-ului, de ce?

  2. Lasă C. Bogdanestilor pentru alta tură. Fa pasajul Solventul si descongestineaza circulația rutieră in oras.

    • 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤣😂🤣🤣🤣😂😂 pariez pe oricât că tu ești usr-ist 😊😁😁 păi cum măi berbecule, ca să ajungi la pasaj trebuie să faci prima dată chiar strada Bogdanestilor. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  3. Aceasta,, minune,, se va intampla in secolul nostru????😂🤣😛😛

  4. Minciuni electorale foarte vechi….nu mai stie cu ce sa ne fraiereasca acest cercopitec.
    Locul lui este la lada de gunoi .

  5. Gazonul ala face toti banii :))

  6. Si Parcul Civic e renovat de o asociere de doua firme. E drept ca au aceiasi patroni si sediile la aceeasi adresa.

    • Tu PAPAGALULE crezi ca un bulevard cu patru benzi de circulație lunii de tramvai iluminat stradal piste pentru biciclete și trotuare se face cu doi zilieri.

  7. Cine a venit cu ideea gazonului dintre linii, as vrea să știu!!?? Nu era mai frumos daca se plantau panseluțe, sau flori de „Nu mă uita”?

    • Eu cred că pentru câțiva postaci din Timișoara și dacă arhitectul sef al Londrei ar face proiecte sau pesagistul șef de la grădinile Versailles ar avea grija de spațiile verzi tot nu ar fi bine.
      Stii tu de ce România nu va fi niciodată ca afară ?? Pentru că există creaturi ca tine și ca toți ceilalți care au fost extrem de mulțumiți 25 de ani când în acest oraș nu s-a făcut nimic, iar când cineva vrea să facă ceva tot voi care probabil trăiți în kăkt aveți idei și pretenții.
      Ceia ce se vrea făcut pe acest bulevard există în mai multe orașe din Europa locuite de oameni, nu de gunoaie care vor să fie și BIO.

      • Sunt n cazuri în ultimii 8 ani când s-au încărcat proiecte cu elemente inutile, superflue care nu au fost realizate, sau nu au funcționat niciodata, doar pentru incarcarea devizelor, din bani europeni sau alte fonduri. Daca DNA-ul ar avea angajați și ingineri ar da lovitura, așa, multi vad, putini pricep.

        • Sunt cazuri în ultimii 8 ani când din nulități sau gunoaie împuție care nu au avut nici o tresărire la împroprietărirea țiganilor cu imobile istorice din centrul Timișoarei astăzi se cred BIO. Sau mai bine spus, au ajuns ca borhotul la final de fermentatie, iar acum le da prostia peste 😎
          Normal că nu ești obligată să-ți fie Robu simpatic, dar măcar nu arăta la toți cât ești de redusă mintal. Este un proiect pe care îl găsești în mai multe orașe din Italia, Franța, Germania sau chiar Polonia unde trăiesc oameni normali la cap.
          Pe voi gunoaielor nu vă deranjează proiectul, pe voi vă deranjează că va fi făcut pe timpul lui Robu atât sunteți de primitivi.

  8. 😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣subpasajul de la Solventul este un proiect destul de mare si necesita mult material si chiar pe bogdanestilor va fi carata mare parte din materal,imagineaza ti cum va arata gazonul si toata strada dupa finalizarea subpasajului,mai gandeste te

    • Bai prostul satului ce legătură are gazonul dintre linii cu circulația de pe șosea ??
      Aici alta este problema care se regăsește la toate șantierele din Timișoara.
      Mașinile sunt lăsate să iasă din șantier cu noroi pe roți, care mai târziu se regăsește în praful și poluare de astăzi, asta este problema, dar tu ești prea întunecat la minte ca să poți pricepe.

      • Si in fine nu ajunge sa distruga toate strada prostule

        • Da băi cap de fontă psd-ist, nu mai facem șosele că le distrug mașinile
          Ție ar trebui să ți se interzică să te reproduci.