Doua firme vor sa amenajeze o baza sportiva la Timisoara, ce va fi facuta de CNI. Cu un proiect blocat, altul in licitatie a doua oara si unul secret, Primaria anunta un nou teren de cartier

TIMISOARA. Infrastructura sportiva din Timisoara sufera profund de zeci de ani, dar exista planuri. A fost facut un pas important catre realizarea unei baze sportive in apropierea stadionului Dan Paltinisanu. Licitatia este in plina desfasurare si au fost depuse deja doua oferte.

CITESTE SI: ‘Arena’ de Liga a 5-a, inaugurata cu spectacol, fara distantare sociala, nu departe de Timisoara. Mingea adusa cu elicopterul, politicienii de Timis au dat primul sut. Foto 

Baza sportiva urmeaza sa fie construita de Compania Nationala de Investitii pe terenul pus la dispozitie de primarie inca de la finalul anului trecut, in zona strazilor Costica Radulescu si Cerna.

Licitatia pentru Proiect Tehnic plus executie, la baza sportiva de tip 1, este in desfasurare la nivelul CNI. Facem asanarea zonei si in curand va incepe constructia acelei baze sportive de tip 1, care va fi realizata de CNI si apoi ne va fi livrata la cheie. Valoarea investitiei este de 5.616.403 lei, fara TVA. Au fost depuse 2 oferte si acum sunt in evaluarea de calificare si tehnica. Terenul de joc va fi standard, de 105m/68m. Va fi cu instalatie de nocturna, cu iarba artificiala si cu tribune pentru 500 de spectatori. Va fi si un teren mic, de 20m/40m pentru minifotbal, unde se poate juca si baschet si handbal, o cladire administrativa si o mica parcare„, a anuntat primarul Timisoarei.

Si Primaria are un proiect al sau si urmeaza sa puna la punct o alta baza sportiva, dar in zona Mircea cel Batran. Deocamdata, a fost demarata doar licitatia pentru studiul de fezabilitate, ce urmeaza sa fie intocmit in 45 de zile.

Valoarea totala pentru intocmirea SF-ului este de 53.400 de lei fara TVA. Durata de executie este de 45 zile, iar termen limita pentru depunerea de oferte este 25 iunie, ora 15. Vrem sa amenajam atat terenul propriu zis, cat si spatiile anexe, tinand cont de ghidul UEFA pentru aceste baze. Se va face amenajarea terenului cu sistem de irigare, se face imprejmuirea perimetrala a terenului, se vor crea instalatii electrice pentru nocturna, instalatii de alimentare cu apa, canalizare, alimentare cu gaz. Vom avea spatii de depozitare, vestiare, si un minim de tribune, vom vedea ce ne propun proiectantii„, a completat edilul.

Nu sunt singurele promisiuni legate de dezvoltarea infrastructurii sportive la Timisoara, una care este de mai multa vreme la pamant. In urma cu aproape 2 luni primarul Timisoarei anunta constructia, in viitor, a unui alt stadion in zona Buziasului, ce urmeaza sa fie ridicat pe schelet metalic. Locatia unde va fi ridicat este deocamdata necunoscuta.

Proiectul stadionului de rugby ce urma sa se ridice in zona Ciarda Rosie, langa cel pe care a jucat Ripensia Timisoara, este deocamdata blocat.

Din cele 4 complexuri sportive de cartier promise de primar, doar cel din Lipovei e in licitatie, a doua oara, dupa ce la prima lansata de municipalitate nu s-a prezentat nimeni.

CITESTE SI: A fost scos din nou la licitatie Complexul Sportiv de cartier din Calea Lipovei la Timisoara, pentru 5 milioane de euro

Pana la realizarea acestor proiecte, Timisoara sta catastrofal la capitolul stadioane, cu toate ca pe unele dintre ele inca se mai joaca.

Stadionul Dan Paltinisanu a implinit in 1 mai, 57 de ani de existenta si a gazduit si in acest sezon meciuri de fotbal si de rugby. La inceputul lunii februarie, topografii au intrat pe gazonul fostului 1 Mai pentru a face masuratorile necesare in vederea intocmirii documentatiei pentru ridicarea viitoarei arene. In acest moment se face Studiul de Fezabilitate,dupa ce Compania Nationala de Investitii a incheiat o prima licitatie, castigata de doua firme din Bucuresti.

Stadionul Stiinta este cel pe care evolueaza ASU Politehnica Timisoara in liga secunda si exista si pentru acesta un plan de modernizare. Si pentru aceasta arena planurile sunt mari, dar deocamdata nu au fost incepute lucrarile in zona.

Stadionul CFR este ocupat in prezent de spitalul de campanie pregatit sa preia bolnavi de coronavirus, si care va ramane acolo cel mai probabil pana la finalul anului. Avand in vedere sapaturile facute in zona, nu se stie cand, sau daca, se va mai putea juca fotbal pe acest gazon.

Stadionul Electrica este casa celor de la Ripensia si ACS Poli Timisoara si inainte de instaurarea starii de urgenta au fost incepute si acolo lucrari de modernizare a tribunei acoperite. Aici urmeaza sa fie amplasate scaune pentru suporteri si sa fie amenajata o masa a presei.

Stadionul Gheorghe Rascanu este casa rugbystilor de la Saracens, insa aici nu s-a mai jucat de mai bine de un an. Intre timp, gazonul a fost refacut, dar si tribuna metalica a fost modernizata.

Revenind la sportul rege, fotbal se mai poate juca in Timisoara si pe stadioanele Ciarda Rosie, pe care o vreme a evoluat si Ripensia, sau Colterm, acesta din urma fiind rezervat juniorilor.

In stare dezastruoasa se afla stadionul Dacia, aflat in apropierea arenei Gheorghe Rascanu, in timp ce pe locul unde odata era UMT-ul, acum este doar un teren plin cu buruieni, iar putine lucruri mai amintesc ca in urma cu aproape 20 de ani aici veneau Rapid, Dinamo, Steaua sau Universitatea Craiova.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Suntem sătui de minciuni

  2. Hai Poli.
    Ce zici primate ?
    Praf si pulbere sportul timisorean sub „domnia” sportivului robu

  3. Și mai vrem performante….