TIMISOARA. Asa cum opiniatimisoarei.ro va anunta inca de acum cativa ani, primaria are in plan amenajarea a doua noi strazi, in centrul Timisoarei, care sa vina in ajutorul soferilor. Proiectul a fost scos la licitatie in doua randuri, ultima oara exact acum un an, dar n-a fost gasit un constructor. Acum primaria a actualizat devizul general si reia licitatia, in speranta ca de asta data va fi cu noroc.
Este vorba despre un drum si o bretea care urmeaza sa lege strazile Popa Sapca si Calea Aradului, pentru a fluidiza traficul de pe strada Oituz. Mai ales ca in zona vor incepe lucrarile si la campusul scolar al Liceului Lenau, odata ce arheologii vor incheia cercetarea in teren.
Conform proiectului, una dintre strazi urmeaza sa porneasca de pe Popa Sapca, pe langa Penitenciar, prin spatele Facultatii de Arte, si sa ajunga la Intrarea Doinei, pentru a iesi apoi in strada Cuza, in dreptul parcului Botanic. Totodata, din noua strada se va construi si o alta, o bretea, care sa ii scoata pe soferi chiar la mijlocul strazii Oituz, pe drumul dintre Facultatea de Arte si Muzeul Revolutiei.
Proiectul e binevenit mai ales pentru cei care intentioneaza sa o ia spre Spitalul Municipal – Piata 700.
Practic, noile amenajari ii vor ajuta pe soferii care doresc sa ajunga dinspre Popa Sapca spre Oituz sa economiseasca timp, pentru ca nu mai trebuie sa stea la semafoarele din intersectia de la Punctele Cardinale. De asemenea, drumul va fi de folos si riveranilor, care, daca vin dinspre Pasajul Popa Sapca nu mai trebuie sa ocoleasca intreaga zona pentru a ajunge sa isi parcheze masinile in fata blocurilor.
Primaria Timisoara a lansat iarasi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice licitatia ‘Realizarea drumurilor de legatura si a utilitatilor aferente intre str. Popa Sapca, Calea Aradului si str. Oituz‘.
Potrivit documentatiei, lucrarile vor cuprinde ‘amenajare carosabil, amenajare trotuare, lucrari hidroedilitare: alimentare cu apa potabila si tehnologica, canalizare menajera si pluviala, iluminat public’.
‘Obiectivul princial al investitiei in constituie realizarea a doua strazi, inclusiv utilitatile aferente, care vor deservi cladirile existente si viitoare de pe platforma Campus Universitar Oituz. O strada parcurge terenul pe directia est-vest, racordandu-se cu partea estica la strada Popa Sapca, iar la partea vestica la strada Intrarea Doinei, cu o lungime de 276 de metri. A doua strada e amplasata pe directia nord-sud, racordandu-se la sud la strada Oituz, iar la nord la Strada 1, cu o lungime de 169 de metri. Pentru circulatia pietonala vor fi prevazute trotuare. Pe ambele strazi sunt prevazute lucrari de alimentare cu apa potabila si tehnologica, canalizare, menajera si pluviala, si retele electrice‘, se arata in studiul de fezabilitate intocmit de cativa ani.
Valoarea estimata a proiectului, actualizata fata de acum un an, este de 4.989.253 lei fara TVA, adica putin peste 1 milion de euro, bani de la bugetul local.
Va castiga licitatia firma care va oferi pretul cel mai scazut, iar lucrarea ar trebui sa dureze cel mult o jumatate de an.
Termenul limita de depunere a ofertelor este 12 martie, ora 15.00.
Pareri
La mai putin de 100m este strada Demertiade care face legatura Popa Sapca cu Calea Aradului iar la inca 100m este noul pasaj de la Mall.
Aceste strazi vor fi ocupade de riverani pentru parcare si de cei care vor sa mearga la noile cladiri dar nu cred ca va ajuta traficul din… Semaforisoara in 2021.
…”pentru a fluidiza traficul de pe strada Oituz” inseamna ca vor fi facute intersectii si montate semafoare atat pe Aradului cat si pe Popa Sapca, adica se blocheaza circulatia. Si atunci vestita „turbogiratie’ si lucrarile pentru fluidizarea circulatiei pe Popa Sapca se muta un pas inspre categoria „doar ca sa cheltuim bani si sa taiem copaci”.
Credeam ca tendinta lui Robu e sa puna semafoare in absolut toate intersectiile, fie ca trebuie, fie ca nu. Uite ca poate si mai mult: face intersectii noi, si tocmai pe artere super-circulate. Sau doar mai imparte ceva bani de studii si proiecte, pentru prieteni, pana se mai poate, ca acusi vine Colterm-ul cu traditionalele datorii si subventii anuale.
I-ai Doamne, nu ne mai chinui!