Timișul a fost dintotdeauna un județ de esență occidentală, datorită poziției sale geografice, dar și a oamenilor care au avut mereu o mentalitate de tip vest-europeană, în care principiile democrației liberale sunt puternic înrădăcinate.
Paradoxal, aceeași democrație pe care cu toții o iubim, dar despre care conștientizăm că nu este perfectă, a adus acum 4 ani, în acest județ al oamenilor de dreapta, o conducere de stânga. Și dacă ar fi fost similară cu stânga europeană de tip nou, poate că rezultatul alegerilor din 2016, s-ar fi putut traduce și printr-o administrație județeană mai articulată și mai aplecată către concepte precum dezvoltare sau modernizare. Dar, din păcate, lucrurile nu au stat chiar așa pentru că stânga românească refuză să se reformeze și să se alinieze vremurilor, rămânând de zeci de ani, tributara unor metehne vechi și a unui tip de gândire care nu mai are nicio legătură cu realitatea momentului prezent. Stânga reprezentată azi cu impostură de PSD, nu a adus în Timiș nici proiectele și nici viziunea, pe care le merită.
Tot această democrație imperfectă, ne aduce în aceste vremuri, din nou, în fața urnelor. Acum a venit momentul să revenim la matca, să alegem conform spiritului timișean: o echipă care să știe să aducă și să valorifice toate beneficiile pe care le avem, în calitate de stat membru al Uniunii Europene.
Societatea în care trăim are acum o dinamică la care oamenii politici au datoria să se adapteze rapid. Politica trebuie să se schimbe și administrația la fel! Timișul trebuie să meargă la un alt nivel, la un nivel european.
Duminica aceasta, avem în fața noastră o singură direcție care poate să ne ducă înainte, iar aceea este a celor care cunosc resorturile și care știu cum să atragă fondurile europene. Beneficiile acestora le vedem în orașele și județele care de ani de zile fac acest exercițiu reușit al absorbției și care s-au transformat prin mâna unor specialiști, în adevărate oaze de modernitate.
Timișul la nivel european, programul propus de Alin Nica, primarul liberal al comunei Dudeștii Noi care astăzi candidează pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean, și susținut de toți cei care se regăsesc pe lista PNL a consilierilor județeni, este singura opțiune reală, fezabilă și valabilă care poate răspunde ferm și rapid, europenismului timișean.
Dezvoltarea infrastructurii rutiere, implementarea unui proiect pentru trenuri metropolitane, sprijin pentru inovarea în domeniul industrial, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor, investiții în tehnologii ecologice, crearea unei baze de date integrate a fondului funciar, debirocratizare și digitalizare printr-o platformă integrată la nivelul întregului județ, stimularea racordării gospodăriilor la rețeaua de transport a gazelor naturale în contextul extinderii acesteia, dezvoltarea sistemelor de canalizare, dezvoltarea a noi puncte de lucru în județ pentru Parcul Industrial și Tehnologic Timișoara, reconstrucția și dezvoltarea infrastructurii balneare, dezvoltarea infrastructurii de sănătate publică, dezvoltarea și extinderea învățământului dual, refacerea taberelor școlare, înființarea unui fond de reabilitare pentru clădirile de patrimoniu din toate localitățile, dezvoltarea infrastructurii sportive, toate sunt elementele unei viziuni capabile să aducă dezvoltarea în județul nostru. Sunt câteva dintre proiectele pe care le regăsim în programul liberal către un Timiș european.
În 27 septembrie, avem șansa să depășim aceștia ani de stagnare și începem reclădirea Timișului nostru, pe baze noi, cu răbdare, cu viziune și cu echipa de specialiști din toate domeniile, pe care Partidul Național Liberal, o propune pentru noul Consiliu Județean.
Această luptă nu este despre partide sau politicieni, ci despre oameni și comunități. Timișul trebuie să meargă înainte!
Comandat de PNL Timis
Publicat de RIPENSIS MEDIA TRUST SRL
Codul de mandatar financiar 21200012
Pareri
Timișul a fost dintotdeauna un județ de esență occidentală …
Intrebare retorica: mai este oare actuala (valabila) constatarea de cu …. ani in urma? Comparati va rog centrul de acum 60 de ani, 40 de ani (ma refer – de exemplu – la amintireile unor medici (dar si alti absolventi de studii superioare) in anii ‘960 care erau tineri absolventi) si chiar 20 de ani!