Drumul dintre nori vazut de sus, din drona. Cum arata acum Transalpina? VIDEO!

Este cea mai inalta sosea din Romania, avand punctul cel mai sus in Pasul Urdele, la 2.145 metri. Drumul face legatura intre orasele Novaci, din judetul Gorj, si Sebes, judetul Alba, iar recent a fost deschis oficial, dupa ce soseaua a fost asfaltata integral.

transalpina-de-sus-3

Bloggerul Razvan Baciu a realizat o filmare cu drona pe cea mai inalta sosea din Romania si una dintre cele mai spectaculoase, cunoscuta si sub denumirea de ”Drumul regelui”, iar imaginile sunt absolut superbe.

transalpina-de-sus-1

Povestea drumului este una destul de incetosata. Sunt mai multe variante cand vine vorba de aceasta sosea. Unii spun ca prima data ar fi fost construit de legiunile romane, in timpul razboaielor purtate cu dacii. Din acest motiv, in cartile de istorie este cunoscut sub denumirea de „Coridorul IV strategic roman”. De asemenea, putem vorbi si de o legenda creata pe marginea acestei sosele, care spune ca la sfarsitul secolului ai XVIII-lea si la inceputul secolului ai XIX-lea, fiecare familie din zona ar fi participat la construirea unei portiuni din Transalpina, in functie de posibilitati.

transalpina-de-sus

Altii spun ca soseaua a fost construita si pietruita de nemti in timpul primului Razboi Mondial, din ratiuni militare. Ceea ce se stie clar este ca Transalpina a fost reconstruita in perioada interbelica si data in folosinta in 1935, fiind inaugurata de regele Carol al II-lea.

Drumul a mai fost reabilitat in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, cand germanii aveau nevoie de aceasta cale de acces, la fel, din motive militare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.