Dumbravita, tot pe primul loc in Romania in topul localitatilor cu cei mai multi oameni vaccinati anti COVID, desi are cea mai mare rata de infectare din Timis. Inca o comuna de langa Timisoara se mentine in clasament

TIMISOARA. La mai bine de zece luni de la prima publicare a unui top national, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea a anuntat un nou clasament al localitatilor din tara, in functie de numarul de oameni care s-au vaccinat impotriva COVID in centrele deschise in acestea, raportat la populatie.

Astfel, desi la nivelul judetului Timis, la Dumbravita se inregistreaza cea mai mare rata de infectare cu COVID, de peste 60%, tot aici sunt si cei mai multi oameni vaccinati, respectiv 63,81% din popularia eligibila pentru imunizare.

In acelasi top, pe pozitia a cincea, se situeaza o alta comuna de langa Timisoara, Giroc, cu o acoperire vaccinala de 57,82%. De asemenea, comuna Giroc se afla pe pozitia a doua in judetul Timis, din punct de vedere al ratei de infectare, care a ajuns la peste 51%.

Vaccinul nu impiedica infectarea cu COVID, insa joaca un rol important in trecerea prin forme mult mai usoare de boala. In plus, ultima varianta de coronavirus, Omicron, se dovedeste cea mai contagioasa.

Iata primele 10 localitati in functie de procentul acoperirii vaccinale, la raportarea din 5 februarie!

63.81% – comuna Dumbravita, judetul Tims;
63.31% – comuna Salva, judetul Bistrita-Nasaud;
59.9% – comuna Carcea, judetul Dolj;
59.63% – comuna Valea Lupului, judetul Iasi;
57.82% – comuna Giroc, judetul Timis;
57.75% – comuna Rimetea, judetul Alba;
57.4% – comuna Izvoru Crisului, judetul Cluj;
56.96% – comuna Sfantu Gheorghe, judetul Tulcea;
56.53% – comuna Chiajna, judetul Ilfov;
55.7% – orasul Otopeni, judetul Ilfov.

Va reamintim, in timpul pandemiei de coronavirus, cele doua localitati din Timis au stat saptamani in sir in carantina.

Potrivit autoritatilor nationale, procentul de vaccinare in Romania a ajuns la 41,85%, la inceputul lunii februarie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. :)))
    Pentru ca NU IMUNIZEAZA vaccinul.

  2. La rata asta i-ati pus si pe cei vaccinati in martie-aprilie 2021? Ca la „eficienta” vaccinului e ca si cum ati spune ca au baut un pahar de apa in martie 2021 si ii ajuta la hidratare in februarie 2022.
    Iar placa asta uzata ca vaccinarea „joaca un rol important in trecerea prin forme mult mai usoare de boala” scartaie rau de tot. Personal am multe cunostinte nevaccinate care in ultima luna au facut forme mult mai usoare decat cei vaccinati.

    • Ai dreptate cu placa uzata a vaccinarii. Nu numai trecerea prin boala este absolut similara la vaccinati si la nevaccinati, dar majoritatea celor vaccinati au facut reactii destul de urate dupa vaccinare, mai urate decat insasi trecerea prin boala (a celor nevaccinati): febra mare (39), frisoane, dureri de cap, dureri musculare etc. E adevarat, la majoritatea au disparut dupa 24 de ore, dar de ce ti le-ai dori? Plus reactiile adverse inca necunoscute pe termen lung.
      Ce e mai frustrant e ca raportarile de reactii adverse dupa vaccin sunt undeva in jur de 0,4-0,5%, ceea ce e de cateva zeci de ori mai putin decat procentul real. Pentru ca toata lumea spune: „da, am fost informat ca pot exista reactii adverse, am luat ceva medicamente, sau am stat asa pana au trecut, dar nu am raportat”. Multi considera ca informarea lor despre posibilitatea de a avea reactii adverse nu presupune si raportarea acestora atunci cand apar.

  3. Vedeti ca procentajul infectatilor in localitatile din Timis sunt date eronat. Adica de 10 ori mai multe decat in realitate. Folositi simbolu corect la mie, adica ‰, caci altfel lumea o sa creada ca mai e un pic si s-a infectat toata populatia. Evident, aia care inteleg. Prin urmare in Dumbravita sunt infectati peste 60 la mie, adica 60‰.

  4. Adevarul e ca atunci cand se dau raportari de ordinul miimilor ( rata natalitatii, concentratia de alcool la soferi, rata imbolnavirilor, rata mortalitatii …. etc) nu este corect sa se spuna procentaj pentru ca acest cuvant include suta( pro-centa) ori in acele cazuri este vorba de mie. Nu se foloseste foarte frecvent, dar confor cu DEX RO ar trebui sa fie promila ( proportie in raport cu o mie),

  5. si sa i auzi tot pe acestia ce fericiti declara ca s au imbolnavit de forme usoare …

  6. I’auzi….
    Lasa ca scapam noi si de mizeria astade covid. Trecem la urmatorul val de frica.

  7. simptomele mai agresive se produc la cei vaccinati pentru ca=cantitatea virala inoculata la vaccin plus cantitatea virala primita prin inbolnavire directa fac ravagii !!!

  8. Asta nu e un motiv de lauda. Incredere mai mare am in cei mai saraci si mai neintelectuali, macar ei gandesc simplu si nui duce mintea la certificat verde etc. Inteligenta corporatistilor nu inseamna desteptaciune

  9. Ce motiv penibil de lauda! Sigur ca da: Israel are 77% populatie vaccinata si a inregistrat pe 1 februarie 121 de victime (bine-nteles doar nevaccinati, ca vaccinatii sunt imuni!!!). Dumbravita este in top si la infectari. Vai si amar.

  10. Rata de infectare se raporteaza la 1000 de locuitori si este de peste 60 la mia de locuitori, adica 6%, nu 60%.