Dupa 8 ani de santier, incep lucrarile suplimentare la noua cladire a Spitalului de Copii din Timisoara. Se racordeaza la Colterm si se recompartimenteaza cu 1 milion si jumatate de euro

TIMISOARA. Cu uriase intarzieri, la 8 ani de la pornire, santierul noului corp de cladire al Spitalului de Copii din Timisoara continua.

Opiniatimisoarei.ro va informa inca de la inceputul anului ca administratia Fritz a identificat, impreuna cu reprezentantii unitatii sanitare, o serie de lucrari care nu au fost prevazute in proiectul initial si care trebuie facute.

CITESTE SI: Creste primul campus scolar ridicat in Timisoara in ultimii 30 de ani, pentru Liceul Nikolaus Lenau. Structura de rezistenta, gata vara asta. Video

A fost organizata o licitatie la finele lunii ianuarie pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de aceste lucrari suplimentare, iar acum Primaria Timisoara anunta ca a fost semnat contractul cu singura companie care s-a inscris cu o oferta. Este vorba de Sulfatim, cea care a preluat stafeta contructiei de la Prompt, intrata in insolventa in 2016, si a adus proiectul la stadiul la care este astazi.

Firma Sulfatim va trebui sa realizeze urmatoarele lucrari:
– modificari ale compartimentarilor interioare si a instalatiilor aferente,
– suplimentari la instalatiile pentru PSI
– completari la sistemul de apelare sora medicala
– construirea a trei camere frigo la subsol ce vor deservi cantina si a uneia la etajul 1 pentru laborator
– echipamente solicitate prin ATR de catre ENEL pentru legatura la linia 20 kV
– racord la reteaua COLTERM
– hidroizolatie realizata cu poliuree
– confectii metalice

Valoarea totala a lucrarilor se ridica la aproape 5.916.306 de lei, fara TVA si durata de implementare este de 5 luni„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara. Adica exact suma la care era evaluat contractul la lansarea licitatiei.

Lucrarile de constructie propriu-zise sunt finalizate in proportie de 90%, insa urmeaza una dintre cele mai costisitoare etape. De aproximativ 20 de milioane de euro este nevoie pentru ca spitalul sa aiba toate echipamentele necesare pentru a functiona, bani pe care autoritatile spera sa ii obtina prin PNRR.

Noua cladire, cu o suprafata utila de 8000 de metri patrati, va gazdui mai multe sectii ale spitalului, inclusiv pe toate cele care functioneaza in cladiri retrocedate.

Va reamintim, noul corp de cladire al Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara va avea 150 de paturi. Spatiul va fi compartimentat astfel incat sa cuprinda o farmacie si spatii de depozitare, unitatea de primiri urgente, sectia de Radiologie, policlinica si laboratoare de analiza, bloc operator si sectii de terapie intensiva, dar si saloane de ortopedie, chirurgie, prematuri si saloane pentru mame.

Cladirea are demisol, parter si sase etaje si a costat aproximativ 40 de milioane de lei. Constructia a fost demarata dupa proiectare in mai 2014, cu bani de la bugetul local si de la Ministerul Sanatatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Credeti ca lucrarile se vor termina in acest secol ?

  2. In sistemul privat se faceau 10 malluri in intervalul asta de timp . A se vedea spitalul care a rasarit peste noapte Porumbescu .