Dupa ce a pierdut o parte din banii europeni, iar luna trecuta a oprit lucrarile, Primaria Timisoara cumpara acum expertiza de peste 17.000 de euro la Scoala 30, ca sa stie ce a ramas de facut

TIMISOARA. Incepute in ianuarie 2022, lucrarile la cele doua noi corpuri de cladire de la Scoala Gimnaziala 30 din Timisoara au fost oprite de primarie acum o luna. Ar fi trebuit sa fie deja gata, inca din ianuarie 2024, insa au ajuns abia la 70% stadiu de realizare.

CITESTE SI: Incet si incetisor, cea mai scumpa ‘groapa’ din tara s-ar putea transforma in Pasajul Solventul din Timisoara undeva in 2025. La peste 2 ani de la deschiderea santierului, lucrarile n-au ajuns inca nici la jumatate. Video 

Daca la inceputul anului reprezentantii administratiei avansau ca nou termen de finalizare primavara lui 2025, lucrarile ar putea intarzia chiar si mai mult. Iar asta pentru ca Primaria Timisoara a rupt contractul cu constructorul T.T.&CO SOLARIA GRUP in aprilie si urmeaza sa organizeze o noua licitatie pentru lucrarile ramase.

Pana atunci, cumpara expertiza ca sa stie ce lucrari au mai ramas de facut la scoala. A incredintat direct contractul firmei Civil Engineering Design, pentru 85.500 de lei, adica peste 17.000 de euro.

Banii europeni pentru Scoala 30, un sfert pierduti. S-au cerut altii

Investitia se ridica la aproximativ 20 de milioane de lei, bani europeni din care un sfert deja pierduti de administratia Fritz pentru ca nu s-au terminat la timp lucrarile, si pentru care a fost depusa o noua cerere de finantare prin procedura de etapizare prin noul exercitiu al UE pana in 2027.

Lucrarile au fost realizate pana acum de catre asocierea de firme SC T.T.&Co Solaria Grup SRL si Euras, printr-un proiect al vechii administratii, contractul fiind semnat in toamna lui 2021. Compania ar putea ajunge in imposibilitatea de a participa la viitoarele licitatii organizate de municipalitate, dupa ce a primit un certificat negativ inca din anul 2022, iar abia in aprilie 2024 Primaria Timisoara a decis sa opreasca lucrarile, a reziliat contractul si i-a cerut antreprenorului sa-si stranga utilajele si sa paraseasca santierul, urmand sa fie penalizat.

In noile cladiri isi vor desfasura activitatea peste 2.000 de elevi, odata ce noile constructii vor ajunge sa fie date in folosinta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Firma are legatura cu USR ?

    • Nu are. Nici vorba. Dar cum de te-ai putut si gandi la asa ceva. Totusi vorbim de partidul ultracorectilor si ultracinstitilor… uita-te un pic la Latcau sau la Silaghy…

      • Doua administrații consecutive de coșmar. Blestem pentru Timișoara sa nu găsească un gospodar adevărat!

    • Dar Primaria Timisoara nu are angajati care urmaresc executia ? Primaria nu stie ce se intampla pe propriile santiere ? Bravo, la mai mare.

  2. In aceasta tara, nimeni nu mai este capabil sa faca NIMIC. Toata lumea se cearta cu toata lumea pentru orice. Este necesara ORDINEA si DISCIPLINA. Nu drepturile omului si anarhia totala.

    • Cum ai ajuns tu sa anulezi drepturile omului plecand de la acest articol? Cum legi tu civilizatia umana de cateva uscaturi… pai e frumos asa? Esti mandru de tine? Simti ca e maximul dezvoltarii intelectuale acest moment?

      • E un USR-ist undercover. Nu vezi ca ii place sa omoare democratia ?! Gata, de unii care nu isi fac treaba trebuie anulate drepturile omului ??? Vrea sa faca asa cum e in China, doar nevasta-sa e membra de partid comunist.

  3. Pai primăria ar trebui sa se îndrepte in instanță împotriva firmei care nu a respectat contractul, atât pt banii pierduți cât și cei pt expertiza asta pe lânga penalitățile de întârziere.

    • Primaria sa se indrepte in instanta si impotriva propriilor angajati care nu stiu care e stadiul lucrarilor.

  4. Fritz e un incapabil si un impostor!

  5. #revolutiabuneiguvernari: Primaria Timisoara cumpara acum expertiza de peste 17.000 de euro la Scoala 30, ca sa stie ce a ramas de facut

    • Expertiza costa 17 mii, iar reparația 4000 euro

      • Și un onorariu de succes nu se dă așa cum ne-a obișnuit maestrul Fritz?

    • 1. Unde este armata a 2-a de consilieri personali. Cu ce p.m. (palaria mea) se ocupa? 2. Nimeni nu stia nimic de evolutia / situatia lucrarilor? 3. Cei 17.000 euro trebuie incasati de la persoanele fizice responsabile + firma in cauza, care trebuie sa dea socoteala despre starea de fapt. 4. Retorica: Asa s-ar pune problema si daca (Doamne fereste) economia ar sucomba? Cred ca expresiile de genul „ce sa facem, asa-i la noi” ar trebui sa fie desfiintate!!! SPER.

  6. Ehei, unde sunt containerele/sali-de-clasa ale lui Robu?

    • Containerele erau pentru că școala nu avea capacitatea să acopere cererile de înscriere în alt mod pentru că acolo se înghesuie copiii celor care locuiesc în comunele periurbane. Aceștia își aduc copii acolo pentru că nu vor să îi ducă în satul unde s-au mutat și unde ajung taxele lor. Dar nu te puteai abține să îl bagi pe Robu și în afacerea asta.

      • N-ar fi rau ca cei de la Evidenta Populatiei sa mai faca verificari aleatorii prin locuintele din zona Soarelui, sa vada cum stau cate 20-30 pers intr-un apartament de 2 camere, cu viza de flotant. Poate asa n-ar mai fi asa inghesuiala nici in scoala.
        Nu pot intelege parintii care gandesc ca e mai bine sa duca un copil de clasa primara la scoala dupa-masa si sa alerge cu el in masina cate 2 ore in fiecare zi, decat sa il inscrie la scolile din Giroc si Mosnita (care nu sunt chiar rele – ba chiar din unele aspecte sunt mai bune decat mult laudata Gen.30).

    • Pe terenul de sport… 😁