Dupa scandaluri repetate, timp de mai bine de un an, Andrei Dragila a fost indepartat de administratia Fritz de la conducerea Horticultura. Urmeaza concurs pe functie

TIMISOARA. Dupa numeroase incercari de indepartare a lui Andrei Dragila de la conducerea SC Horticultura SA, in sfarsit, administratia Fritz isi vede visul implinit.

Intr-un comunicat trimis de Directia de Comunicare a Primariei Timisoara, dar semnat de catre Consilul de Administratie al SC Horticultura, este anuntata demiterea directorului Andrei Dragila. Iar toate acestea, dupa ce in Consiliul de Administratie al companiei au fost numiti USR-isti ori prieteni de-ai fostului liberal Raul Ambrus care ii asigura lui Dominic Fritz majoritatile in Consiliul Local, necesare pentru a-i trece proiectele.

CITESTE SI: Consilierul personal al lui Dominic Fritz, pus in Consiliul de Administratie de la Horticultura, la Timisoara

Motivarea demiterii lui Andrei Dragila de la conducerea societatii care se ocupa de spatiile verzi este acela ca ar fi avut abateri grave de la atributiile de serviciu, care „au avut efecte negative asupra modului de intretinere al zonele verzi si al parcurilor din zona centrala si care au adus prejudicii semnificative bunei functionari societatii pe care a condus-o„, se arata intr-un comunicat prin care administratia Fritz si-a anuntat ‘victoria’.

Toti cei 7 membri ai CA au votat demiterea lui Andrei Dragila: Gabriela Ioana Gunter, Anca Megan, Letitia Malaies, Rudolf Graf, Ioan Mateut, Ioan Nescu si Dana Dobrescu.

Fostul director executiv al societății nu a luat măsuri pentru a creste veniturile din surse alternative, preferand ca societatea sa se bazeze doar pe contractele cu municipalitatea si pe veniturile pe care le aduc acestea. Nu a instituit nicio modalitate clara de evaluare a calitatii serviciilor prestate, nici in urma adreselor venite de la Directia de Mediu, in care erau reclamate deficiente, lucru extrem de grav avand in vedere ca, la 3 astfel de notificari, contractul cu Primaria Municipiului Timisoara, principalul aducator de venituri pentru societate, poate fi reziliat. Printre notificarile venite de la Directia de Mediu se numara si cea referitoare la deteriorarea Parcului Rozelor din cauza intretinerii deficitare.

Directorul executiv nu s-a ingrijit de buna intretinere a patrimoniului societatii. In urma vizitelor efectuate de membrii CA la serele si pepiniera societatii au fost constatate lipsa curateniei, imposibilitatea identificarii stocurilor de plante detinute si lipsa de intretinere a echipamentelor„, transmit reprezentantii Consiliului de Administatie.

Ce nu se spune insa in comunicarea celor din primarie este ca insusi primarul Dominic Fritz a fost cel care a dat ordin sa nu se mai planteze nicio floare in jardinierele din oras, desi in pepiniera stateau sa moara peste 100.000 de flori.

CITESTE SI: Jardinierele de pe strazi stau goale de saptamani la Timisoara, iar florile mor in sere. Roxana Iliescu acuza un ordin al Administratiei Fritz: Sa lasi sa moara peste 100.000 de flori din ratiuni politice mi se pare o iresponsabilitate crasa

CITESTE SI: Dominic Fritz paseaza responsabilitatea jardinierelor fara flori din Timisoara catre gradinarul sef, care inca nu exista. ‘Accentul nu se va pune pe valoarea estetica, ci pe cea ecologica’

Iata mai jos motivele invocate de CA Horticulura pentru demiterea lui Andrei Dragila.

„· Acesta nu a prezentat CA un plan de management, iar atunci când, după repetate solicitări a făcut-o, a transmis în fapt planul de administrare întocmit de Consiliul de Administrație precedent, care nu are dezvoltată componenta de management cerută de lege;
· A împiedicat realizarea auditului, încălcând astfel direct dispoziția CA din data de 18 iunie 2021;
· Nu a prezentat un plan de remediere a deficiențelor constatate de membrii CA în Parcul Botanic, în urma vizitei din data de 9 iulie 2021.
· Nu a îndeplinit strategia stabilită în planul de administrare pentru majoritatea punctelor asumate;
· Nu a prezentat, conform contractului de mandat, situația cheltuielilor societății, oferind doar informații parțiale și acelea doar în urma unor solicitări repetate;
· Nu a respectat rolul Consiliului de Administrație și a dat dovadă de lipsă de transparență în transmiterea de informații către membrii acestuia, conform solicitărilor, conducând astfel la împiedicarea desfășurării activității Consiliului în bune condiții”

In locul lui Dragila a fost numit un director interimar pe o perioada de 4 luni, inginerul Dan Rusu, care, desi are un CV impresionant in domeniul afacerilor, este laudat pentru ca ca vorbeste 4 limbi straine.

Noul director interimar al societatii va avea ca prima sarcina din partea Consiliului de Administratie realizarea unui inventar si eficientizarea societatii prin diversificarea surselor de venit.

Va reamintim, inca de la preluarea mandatului, administratia Fritz a incercat inlaturarea lui Andrei Dragila de la conducerea Horticulatura. Acesta spunea, in primavara anului trecut, ca se fac presiuni asupra lui, pentru a pleca de bunavoie din societate si ca i s-a cerut demisia chiar de viceprimarul Ruben Latcau.

CITESTE SI: ‘Ruben Latcau mi-a cerut demisia din postul de director, spunandu-mi ca trebuie sa aduca oameni noi in posturile de conducere’. Seful Horticultura spune ca a fost intimidat si s-au facut presiuni asupra lui

Doctor in horticultura, Andrei Dragila a lucrat peste 40 de ani in domeniul spatiilor verzi din Timisoara, a fost sef din 1991 si avea concurs pe functie.

Consiliul Local va lansa un concurs pentru ocuparea functie de director la Horticultura, anunta reprezentantii administratiei.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. A terminat Institutul Agronomic in 1979, adica pe vremea comunistilor. Sef la Horticultura de 30 de ani (Ceausescu a condus Romania 24 de ani, parea o vesnicie). Trebuie sa aiba vreo 66-67 de ani, adica pensionar. Altfel, bine, sanatos, si cu dantura buna, judecand dupa cum tine cu dintii de tron.

  2. Oare cati din consiliul de administrati au cunostinte despre mesria de baza practicata la horticultura ????poate de aici si ignoranta fata de ei.Nu contribuit cu venituri proprii pai daca este o firma societate com. prestatoare de servicii trebuie sa se gestioneze singura nu ne spuneti cu ce au contribuit celelalte firme private la sustinerea financiara a primariei ????Ca nu va place Dl Dragila a inteles toata lumea da ce puneti in loc…????A gresit azi ar fi fost laudat daca se orienta mai bine stiind ca pe ultima suta adeziunea la USR ar fi rezolvat totul….?????Oricum Timisoreni spera ca nu cumva viitorul Ing. Rusu vorbitor a 4,5 limbi straine pana va invata iarba si trandafiri cateva limbi straine sa regrete unicile rabate cu flori di centrul Timisoarei…….!!!!!

  3. Timișoara va înflori pentru că acum va fi condusă de un om de afaceri care vorbește în patru limbi cu plantele ,deci plantele nu mai poate să spună că nu au înțeles ce au de făcut.

  4. Bun,inteleg,Domnul Dragila are o varsta si nu mai continua ca e vremea pensionarii…Sa nu uitam -torusi- ca pina acum 3-4 ani parcurile si zonele verzi aratau ingrijite!Cine nu a vazut asta poate s-a ratacit in alt oras!
    Acum insa dac vor pune un absolvent de Spiru Haret cu Diploma cumparata si eventual …doctorat plagiat care nu deosebeste iarba din parc de ceaiul din plic si care crede ca daca da ordin politic ca florile sa infloreasca… in ianuarie,in ghivece cu gheata, nu ati rezolvat nimic!Prea ne-am obisnuit ca in functii de conducere sa punem clientela politica,amanta lui ala sau nepotul ăluia dar care se potriveste -ca aptitudini- ca nuca in perete!!!