E aproape momentul in care se va deschide noua Maternitate Bega de la Timisoara. Cum va rezolva conducerea Spitalului Judetean problema parcarilor in zona

TIMISOARA. Inca din luna martie a acestui an, cladirea noii Maternitati Bega, construita langa Spitalul Judetean Timisoara a fost finalizata, insa, inca nu este functionala, chiar daca are deja toate dotarile.

CITESTE SI: Constructia viitorului Centru de Mari Arsi de la Timisoara e la penultimul etaj. Hub-ul de sanatate creste de la o zi la alta. Video 

Motivul tine de obtinerea destul de anevoioasa a tuturor avizelor necesare functionarii in perfecta siguranta, atat pentru mame si bebelusi, cat si pentru personalul medical.

Managerul Spitalului Judetean Timisoara, medicul Dorel Sandesc, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro ca noua maternitate va fi deschisa pana la finalul lunii august, conform termenelor stabilite initial in documente.

”Maternitatea este finalizata, suntem in faza finala de obtinere a avizelor, a verificarilor si vom deschide pana la finalul lunii august, la termen”, a dat asigurari medicul Dorel Sandesc, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Parcarile in zona noului spital, o problema

O provocare pentru conducerea Spitalului Judetean este asigurarea parcarii in zona noii unitati medicale. Mai ales ca, in vecinatate, se ridica acum si noul Centru de Mari Arsi.

”Suntem in santiere si asta a redus din suprafata disponibila pentru parcarea masinilor. Mai mult decat suprafara in sine, reprezinta o problema statutul juridic al terenului.
Suntem in discutii cu Consiliul Judetean, pe aceasta tema. Vrem ca fiecare sectie sa primeasca un numar limitat de locuri de parcare.
Momentan, statutul nu este de parcare acolo unde personalul medical isi lasa masinile si dorim sa ajungem la o solutie corecta care sa ne permita repartitia locurilor pe angajati. Nu exista o obligatie legala pentru aceasta, dar suntem constienti de necesitatea locurilor de parcare. Am obtinut niste locuri de la hipermarketul de langa spital, la un tarif bun. Au mai existat oferte de locuri de parcare in zona Casei Tineretului, dar nu au optat prea multi pentru aceasta.
Intr-adevar, e o mare problema legata de parcare, am discutat cu reprezentanti ai Consiliului Judetean, cu arhitectul-sef despre masterplanul zonal, mai ales ca se va construi in apropiere si noul stadion. Vrem sa gasim solutii pentru a aloca locuri de parcare fie cu plata, fie fara plata. De asemenea, avem in vedere o noua structura care sa includa o parcare subterana. O alta idee e o parcare supraterana. Inca discutam”, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Dorel Sandesc.

Va reamintim, noua Maternitate Bega a fost finalizata in primavara de Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Constructia a fost finantata din fonduri europene, printr-un proiect Romania-Ungaria, de la bugetul de stat si cel al Consiliului Judetean Timis, iar costurile s-au ridicat la peste 13,8 milioane de euro, cu tot cu dotarile care completeaza aparatura acum existenta la Maternitatea Bega, care va fi transferata.

Noua maternitate are compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea are si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Spitalul are 126 de paturi, cu aproape 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Da, am observat lipsa locurilor de parcare. Cred ca cei care au proiectat maternitatea s-au gandit ca gravidele cu burta la gura o sa vina pe bicicleta.

    • MAREA PROBLEMA VA FI CU LOCURILE DE PARCARE,NICI NU PREA AU LOC UNDE SA AMENAJEZE

  2. Din moment ce maternitatea are propria sectie ATI inseamna ca nu era neaparat necesara proximitatea cu spitalul judetean, deci se putea alege o zona mai degajata pentru amplasament.

  3. Si eu vreau sa mi se aloce locuri de parcare. Fie cu plata, fie fara. Ca’s si eu mai egal ca restul.

  4. Aceasta problema trebuia rezolvata de inteligentii care primesc sute de mii de euro ptr proiecte incomplete. Nu este problema conducerii spitalului sa se ocupe de parcari.

  5. Niste oameni normali la cap se gandeau la parcare dinainte de a incepe constructia spitalului. Vor mai trece niste ani in care yona de sud va fi complet blocata pentru ca decidentii nostri gandesc cu altceva decat cu creierul

  6. E plin de masini in cartier( Soarelui) pe langa Carefour , plecam noi dimineata vin altele ! Sunt pline continuu parcarile! Bine ca in jur de ora 15-16 pleaca , altfel nu am avea unde pune masinile!

    • Ss vornesti in astfel de cazurit de INCOMPETENȚĂ ar fi de iertat. Nu permite hartia sa astern ceea ce ar fi de prezentat. De decizii la fel de urlatoare este plin orasul care va suferii din cauza lor. M-ar bucura ca cei in drept SI NU VORBESC DE CONDUCEREA SPITALULUI, la randul ei victima, sa dea zilnic fata cu cetatenii orasului, intre 10.oo si 12.oo in fata primariei. Apoi sa asigure dirijeze 24 din 24 parcarea obligatorie in zona. Sau …. ???? . Incotro ??. De fspt, daca s trsnspirat informatia, (nici) problema parcarii nu este a pmt.

  7. In orice tara sau oras condus de oameni cu o inteligenta MEDIE, cand se fac astfe de investitii/constructii, se asigura in imediata proximitate si parcari. Ca sa nu mai spun ca acolo fiind SPITAL, este obligatoriu sa asiguri optiuni de parcare. Iar daca idiotii mai fac si stadion langa spital (alta imbecilitate – unii sufera in spital si altii se distreaza pe stadion), o parcare subterana si inca una supraterana cu cateva sute de locuri sunt obligatorii. Doar ca la noi, mai ales in TM, nu mai poti avea nicio pretentie: cei din Primarie sunt de o incompetenta rara ! Stadionul se putea reloca la marginea orasului, ca sa nu aduci scandalul si aglomeratia in oras, iar sub el se puteau faca parcari, iar la nivelul solului parcuri si loc de promenada. Dar repet, nu au viziune si nici capacitate intelectuala. Si inca 4 ani stam pe loc. Mai ales ca acum ne-a si informat incompetentul de primar ca in Timisoara in urmatorii 4 ani nu vom mai avea investitii mari. De-altfel e si firesc, daca nu ai proiecte, nu ai nici investii. RUSINE !!!

  8. Nimeni nu are curaj sa critice primaria, rattul.. toti i pupa in cur.. ratt a redus la jumate numaru de tramvaie.. clima oprita sau inexistenta cu avertizari de cod rosu.. oprim schimbarile climatice: trecem toti la masini individuale cu clima ca e mai eficient.. intre timp zeci de milioane aruncate pe tramvaie care stau in garaj..

    On topic: o suta de mii euro patu la noua maternitate.. cat o casa

    • oile sunt fericite.. oile vor diversity si africani ..

  9. Se rezolva politic. Mergeti la spital cu trotineta.
    Va dati seama ca sunt si mai putine locuri de parcare ca inaintea inceperii construirii acestui spital.?
    In orice tara normala proiectul aprobat trebuia sa prevada si locurile de parcare. Nu dupa sa se scarpine la ceafa cu piciorul stang cum s-o rezolve.
    Totusi sa consemnam ca nicio maternitate din Timisoara nu are parcari. Dar ptr astea, dar Muncipalul, scuza e ca au devenit spitale demult, cand nu erau atatea masini.
    Ptr cei de azi scuza asta nu exista.

  10. cine a dat aprobare pentru construirea unei cladiri de interes public fara parcare nu prea are multa minte….nu ai loc pe langa cladire, fa doua etaje de parcare sub cladire…intr-un oras ca timisoara asta ar trebui sa fie regula de baza….

  11. la orice autorizatie de construire se prevede obligatoriu prin lege si prin PUG-ul in baza caruia se emite un numar de parcaje pentru public plus un numar de parcaje pentru personal potrivit suprafetei construite si a nimarului de personal. Nu vorbesc de spatiu verde si retrageri fata de circulatie majora. Deci primaria a aprobat cum a aprobat autorizatia. Dar investitiile private mici sunt puricate de nu se vad.