E desprinsa din padurea lui Robin Hood, iar copiii traiesc cea mai frumoasa aventura. Se deschide singura gradinita Bergman, langa Timisoara, unde prichindeii sunt educati in sanul naturii, ca intr-o poveste fermecata

Padurea si copiii de la Gradinita Bergman, care isi deschide portile in toamna, langa Timisoara, vor fi cei mai buni prieteni. Se vor cunoaste, se vor descoperi, se vor proteja, vor intelege impreuna ce inseamna viata, bucuria si vor construi cu natura o relatie unica, pe care o vor pretui pentru totdeauna.

Gradinita Bergman are un concept de educatie cum nu mai exista in Timisoara si in imprejurimi, iar piticii vor fi protagonistii unei lumi plina de aventura si curaj, in care invatarea vine firesc, intr-un mediu in care cele mai importante valori sunt legate de sanatate, prietenie si respectul pentru oameni si natura.

Ziua ,,de lucru” incepe intotdeauna cu un mic dejun pentru campioni, cu iaurt, lapte sau paine cu unt si dulceata de casa, apoi cei mici isi vor pune cizmele de cauciuc in picioare, isi vor lua rucsacul in spinare si vor porni spre intalnirea cu prietena lor cea mai buna – padurea.

La fel ca intr-o poveste, la randu-le, cararile ierboase abia asteapta sa fie batatorite de botinele micutilor, iar pietrele sunt nerabdatoare sa le devina scaunele excursionistilor osteniti. Iar asta, la Gradinita Bergman, se intampla zi de zi, indiferent de anotimp.

Aproape de fiecare data cand vor intra in padurea aflata la doi pasi de gradinita, alaturi de ei, copiii vor avea si un biolog,  care le va explica de ce melcul isi duce zilele cu casuta in spinare, de ce o rama tocmai a iesit din pamantul reavan si ce pasare se aude cantand atat de frumos. In cadrul acestor vizite se aplica notiuni specifice stilului ,,outdoor learning”. Se invata in natura, cu natura, despre natura.

Excursiile in padure continua apoi cu alte activitati de invatare prin joaca in cadrul gradinitei. O data pe saptamana vor face yoga cu un instructor specializat, vor deslusi tainele limbii engleze, se vor juca cu litere din alfabet folosind elemente naturale, cum ar fi lemnul sau piatra. Povestile vor fi spuse prin teatru cu lumini si umbre, iar de gatit, vor gati cu… nisip, pietricele sau chiar noroi. Din toate acestea, pustii vor invata foarte multe lucruri interesante.

In acest loc fermecat, copiii sunt asteptati cu mai multe activitati: Literacy and arts, Personal development and Mindfulness, Science and Sensory activities, Project presentation.

La pranz, copiii vor asculta povesti spuse din carti adevarate, rasfoite de educatori si vor adormi cu gandul la Feti-Frumosi sau Ilene Cosanzene, la haiduci ce se ascund in paduri sau la viteji ori cavaleri care salveaza delicate domnite.

Iar dincolo de toate astea, iarna care vine aduce, in premiera, un derdelus in toata puterea cuvantului, chiar in curtea gradinitei, in care piticii se vor simti mai ceva ca-n ,,Iarna pe ulita” a lui George Cosbuc.

Gradinita Bergman, care se inaugureaza langa Timisoara, este a treia din franciza in Romania, dupa cele din Sibiu si Arad. Va functiona in Dumbravita, pe strada Nicolae Balcescu, la numarul 79, chiar langa padure, iar portile si le va deschide din 1 octombrie. Locuri mai sunt pentru copii, asa ca, daca doriti ca micutul vostru sa se bucure din plin de copilarie, la aer curat, dar si sa invete o multime de lucruri, atunci Gradinita Bergman este cu adevarat locul perfect.

Gradinita va functiona cu patru grupe: prima grupa este pentru copii de un an si zece luni pana la trei ani. In aceasta grupa sunt doar opt locuri cu doi educatori.

Cea de-a doua grupa este pentru copii de la 3 la 4 ani, urmatoarea pentru copii de la 4 la 5 ani si ultima, pentru copii de la 5 la 6 ani. In aceste ultime grupe, vor fi cel mult 12 copii in fiecare, de care se vor ocupa in permanenta cate doi educatori.

Olga Glitia este omul care sta in spatele acestui proiect unicat de langa Timisoara. Si-a dorit pentru copilul sau o gradinita altfel, in care sa stea cat mai mult pe-afara, sa alerge, sa se urce in copaci, sa se bucure de tot ce descopera, asa cum se intampla in urma cu ani cand tehnologia inca nu isi pusese amprenta atat de mult asupra dezvoltarii celor mici.

Acum, Olga Glitia a decis sa transforme totul in realitate si ii invita si pe alti parinti care ii impartasesc conceptul sa-si aduca piticii la prima gradinita  Bergman.

,,Copilul petrece timp in padure in orice zi, iar in tot acest timp el, de fapt, invata. Invata sa deosebeasca copacii dupa frunze, invata care sunt pasarile care canta in padure, invata regulile naturii, invata sa respecte padurea si orice forma de viata, invata chiar si tehnici de supravietuire”, explica Olga Glitia, reprezentantul Gradinitei Bergman.

Mai multe despre gradinita in care pana si Robin Hood si-ar fi dorit sa invete gasesti AICI!

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.