E gata procedura. Copiii vor fi testati de doua ori pe saptamana, in scoli si gradinite, chiar in clase. Elevii depistati pozitiv, retestati de Directia de Sanatate Publica

Scolarii urmeaza sa fie testati lunea si joia, la inceputul orelor de curs in salile de clasa.

CITESTE SI: Lista actualizata cu rata de vaccinare in randul profesorilor in fiecare unitate de invatamant. Cum vor face elevii cursurile de luni la fiecare scoala din Timisoara din judet 

Ministerul Sanatatii a anuntat ca a finalizat procedura de lucru pentru realizarea testarii rapide antigen din saliva, in vederea diagnosticarii infectiei cu SARS-CoV-2 a elevilor in unitatile de invatamant.

Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din saliva se va realiza in prima si in a 4-a zi lucratoare a saptamanii. La nivelul fiecarei unitati de invatamant se va organiza procesul de testare. Testarea se va efectua in sala de clasa/grupa, de catre cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unitatii de invatamant, la inceputul orelor de program. Testarea propriu-zisa este simpla si usor de executat, fara a necesita cunostinte medicale de specialitate„, transmite Ministerul Educatiei.

Personalul unitatilor de invatamant va fi instruit privind colectarea testelor utilizate, acestea fiind considerate deseuri medicale cu potential infectios. Testele se vor arunca in cosuri de gunoi cu capac si pedala, prevazute cu sac de gunoi, si vor fi colectate si eliminate pe un circuit separat, conform prevederilor OMS 1226/2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale si a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza nationala de date privind deseurile rezultate din activitati medicale, scrie digi24.ro.

Procedura de testare a elevilor se va incheia cu dezinfectia corecta a mainilor, mentioneaza ministerul.

In cazul elevilor cu test antigenic rapid din saliva pozitiv:

– cadrul medical/persoanele responsabile desemnate vor anunta imediat parintii/reprezentantul legal al elevului;

– elevul va fi izolat in cabinetul medical sau in spatiul special desemnat si organizat, unde va fi monitorizat de catre un cadrul medical sau persoanele special desemnate;

– cadrul medical/persoanele responsabile vor solicita la directiile de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti efectuarea testarii prin metoda RT-PCR elevului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa se testeze guvernanții!

    • Da, da! Sa se testeze la psihiatrie!

  2. de ce va este teama de verificari.sa se vaccineze toti,parinti,frati ,invatatori,profesori in citeva zile si gata treaba.dar asa ne place sa ne ciciim ,plingem si sa nu judecam.

    • La cât de inteligent ești ma mir ca nu uiți sa respiri .
      1. Vaccinul nu te ajuta sa nu faci boala ,nu te ajuta sa nu transmiți atunci dece sa te vaccinezi cu un vaccin care nu este vaccin.
      La cât de inteligenți sunt uni ca tine mâine sar vaccina si cu urina .
      Vaccinul si Green pass nu te ajuta sa scăpăm de virus ajuta sa crească acțiunile si profitul la Pfizer

  3. Fara acordul părinților nu se poate!