E oficial. Spitalul ‘fantoma’ din Calea Torontalului se transforma in Institutul Oncologic Timisoara, cu bani din PNRR

TIMISOARA. La aproape 30 de ani de la inceperea lucrarilor de constructie ale spitalului din Calea Torontalului, care intre timp a ajuns o cladire-fantoma, a fost aprobata cererea de finantare prin PNRR, pentru ca acesta sa devina institut oncologic.

Anuntul a fost facut de reprezentantii DSP Timis, care au precizat ca in noul spital vor fi tratate toate cazurile dificile si pacientii vor beneficia de cele mai avansate metode de tratament.

Unul din cele mai importante proiecte pentru regiunea de vest, “Institutul Regional de Oncologie Timisoara”, Calea Torontalului, km.5-cod PNRR/2022/C12/MS/12.1/Infrastructura spitaliceasca publica noua a fost selectionat in vederea finantarii prin PNRR. incheierea acestui stadiu procedural reprezinta un moment important care urmeaza a fi continuat prin demararea etapelor de executie a obiectivului cu impact major pentru sanatatea publica.

Institutul de Oncologie Timisoara reprezinta o necesitate stringenta pentru sistemul sanitar regional in specialitatea oncologie, deoarece va polariza cazurile dificile si va oferi pacientilor acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat. Acesta va furniza servicii spitalicesti la standarde europene, generând servicii integrate si multidisciplinare (investigare, diagnosticare, tratament). Pacientii vor avea acces la servicii medicale eficiente si sigure, cu reducerea timpului de diagnosticare si a costurilor„, transmit reprezentantii DSP Timis.

Unitatea va avea in dotare un sector ingrijiri medicale de spitalizare, un sector de diagnostic si tratament, un bloc operator, sectie ATI, imagistica, chirurgie de zi, centru de primiri urgente, laborator medicina nucleara, ambulator de specialitate, radioterapie. Facilitatile vor respecta standardele internationale de calitate, izolare si siguranta.

Spitalul va fi format din cladiri cu un consum de energie egal cu zero, toate paturile vor fi digitalizate, iar sectia ATI si un bloc operator vor avea digitalizarea implementata. In total, va avea 250 paturi si 6 sali de operatie.

Bugetul total (fara TVA) conform documentatiei tehnice este de 197.157.510,24 euro din care finantarea prin PNRR de 80%. Durata de implementare a acestui proiect este de 42 de luni.

Proiectul a fost realizat de catre o echipa din cadrul Directiei de Sanatate Publica Timis, cu sprijinul specialistilor Ministerului Sanatatii.

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Doamne ajuta.

  2. au aminat atit de mult constructia acestui spital de au avut timp clinici private sa fie construite si sa ofere tratamente oncologice compensate

  3. ….Legenda spune, ca, pentru acest spital s-au achitat la vremuri nu prea indepartate, toate geamurile termopan…
    care, in ziua in care s-au livrat, au fost si montate, dar, au fost furate, toate, in noaptea urmaroare.
    Cercetarile , care, au fost simulate, nu au gasit hotii noci pana in ziua de azi.
    Este unbun exemplu de a se castiga bani, lucrand in echipa!
    Amin , termopane!

  4. Sa vedem cand e gata sa nu ne trezim peste 30 de ani intr-un alt stadiu de constructie sau la fel ca acum.

  5. cat este PSD la putere nu se finalizeaza nimic la timp in tara asta votanta de comunisti .

  6. pai si cine isi asuma o expertiza pentru cladirea aia !? care a fost lasata in paragina 20 de ani !!?! si care a fost proiectata pe vreme cand abia ce apareau calculatoarele personale ce rulau in MS-DOS sau cel mult windows 3.1 !!?? in plus a fost proiectata probabil la niste standarde care intre timp sau dublat ca si cerinte ca deh’ si economia trebuie sa progreseze chair daca legile fizici sunt aceleasi de cand lumea si pamantul !!

  7. O sa facem, o sa dregem, o sa construim, o sa finalizam, o sa…. pe dracu …
    Cladirea aia de exista acolo este total depasita si ca concept si ca realizare. Si este total deteriorata de la cat a batutr-o vantul si promisiunile. Plus ca sunt planuri numai pe harttie, la STAS-urile din timpul lui Ceasca. Daca se apuca cineva de construit acolo, dupa cateva zile va anunta ca nu-si asuma raspunderea sa faca mai departe ca trebuie consolidat, pe ici, pe colo, prin toate punctele esentiale, si iar se va asterne praful si ninsoarea pe aceea cladire. Iar o vom lua cu expertize pentru fiecare stalp, planseu, scara. ce dureaza ani de zile, cu evaluari, cu gauri negre la bani,
    Solutia logica ar fi sa duca ce este la fier vechio si la halda de resturi constructii si inmcepeti de la zero, cu cerincele actuale, cu standardele actuale, europene, cu amenajarile ce se cer acuma pentru spitale, cu tot ce este nevoie.
    Aaltfel, dupa 10 ani vom fi tot la „bune intentii” care nu se pot realiza.
    Sanatate si numaibine.

  8. Este oficial FAKE. Nu vor temina nimic pana in 2026, deci nu vor putea deconta banii pe PNRR. In schimb alte proiecte care se pot termina pana in 2026 au fost taiate de pe lista – pentru ca sunt ale Primariei Timisoara care nu apartine PNLSD

    • Ce ar fi putut termina primăria Timișoarei băi sugaciule ?

  9. Nu numai ca nu se vor încadra în prevederile programului PNRR, adică nu vor putea deconta banii in totalitate, ba chiar vor trebui restituiti toti banii aruncati in găuri negre, adică in obiective neterminate.

  10. se va face cum a facut PSD cele 8 spitale regionale . Iesiti la vot fratilor altfel ne ingroapa astia in prostie .

  11. E bine….30 de ani frumoși cu tot ce a schimbat natura in ziduri…A se incepe cu … rezistă sau nu structura ?
    Vin 2 specialiști , zic că da , vine un constructor , zice că nu …Și de aici incepe, of!
    Unul nou , nouț , cu bun proiect, se ridică în 2 ani .
    Da’