E oficial. Vacanta de iarna mai scurta pentru o parte dintre elevi. S-a modificat structura anului scolar

Structura anului şcolar a fost modificata, ordinul ministrului Educatiei fiind publicat, vineri seara, in Monitorul Oficial.

CITESTE SI: Cum incepe scoala luni? Ultimul anunt al ministrului Educatiei: Scoala poate face cerere sa ramana in online, chiar daca are o rata de vaccinare de peste 60% in randul profesorilor

Elevii din ciclul gimnazial şi liceal vor avea vacanta de iarna doar in perioada 24 decembrie – 2 ianuarie, pentru a recupera vacanţa pe care au avut-o in aceasta perioada. Cei din clasele primare si prescolarii vor avea liber intre 24 decembrie si 9 ianuarie.

Semestrul I va continua pentru toti elevii pana in 14 ianuarie 2022.

Semestrul al II-lea va incepe in data de 17 ianuarie 2022, iar prima vacanta, cea de primavara, va incepe in 15 aprilie si va dura doua doua saptamani, pana in 1 mai.

Cursurile vor fi reluate in 2 mai si se vor desfasura pana la vacanta de vara.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa munceasca si ei, de sa le sara ochii din cap. Pana in ajun de anul nou. De ce-ar fi necesara si saptamana aia de vacanta? Prea mult. Si sambetele, cui le lasam? La scoala cu ei, si sambata, sa invete ca bunicii lor, 36 de ore pe saptamana. Si-asa, cu grija primariilor si a furnizorilor, ne-am putea intoarce la obiceiurile de dinainte de ’89: teme la lumina lumanarii, caldura sufleteasca in locul celei din calorifere, orar strict pentru televizor, etc. De data aceasta, auto-impus, pentru economii suplimentare.
    Asa ca, prea multa libertate au copiii astia!
    Pacat ca nu au intins scoala pana la 15 Iulie, cu o mini-vacanta de vara pana la 1 Septembrie.

  2. De doi ani sint tot intr o vacanta,si elevii si asa zisii profesori care nu vor sa se vaccineze.
    Bineinteles,vacanta pe banii statului.

    • Asta e democratia, majoritatea decide. Cand mai mult de jumatate din populatie nu vrea sa se vaccineze, nu e democratic sa ii obligi, trebuie sa iti adaptezi politica dupa dorinta poporului.
      Guvernantii nu sunt stapanii si cetatenii sclavii pe plantatie ca sa vina sa dicteze. Guvernantii sunt doar niste administratori care trebuie sa respecte si sa aplice vointa cetatenilor care le dau mandat de reprezentare.