TIMISOARA. Compartimentul ATI al Sistemului medical modular de izolare si tratament Timisoara, compus din 10 paturi, este operational incepand de sambata, 20 martie 2021.
Cele 10 paturi de Terapie Intensiva sunt complet echipate, asigurand suportul vital pentru monitorizarea si tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice.
Echipa medicala este formata din doctori, asistenti, infirmieri si brancardieri angajati de catre Spitalul Militar Timisoara, precum si personal medical detasat de la Spitalul Clinic Judetean, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Victor Babes, Spitalul CFR Timisoara si Spitalul de Copii Louis Turcanu.
„Modulul ATI este format din containere modulare cu 10 paturi electrice si cu aparatura medicala de specialitate (aparate de ventilatie mecanica, injectomate, infuzomate, monitoare functii vitale, statie de andocare a injectomatelor cu sistem de centralizare a alarmelor).
intreaga investitie pentru constructia modulului ATI, a consolelor de gaze medicinale, racordarea acestora la stocatorul de oxigen si la compresorul de aer medicinal precum si realizarea instalatiei electrice a fost suportata in intregime din bugetul Ministerului Apararii Nationale.
Astfel, prin deschiderea modulului ATI venim in sprijinul populatiei locale intr-un moment in care nevoia de paturi de terapie intensiva la nivel local este foarte mare ca urmare a cresterii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
Avem credinta ca echipa medicala va salva multi pacienti ajunsi in compartimentul ATI din cadrul Sistemului medical modular de izolare si tratament Timisoara.
Va dorim tuturor multa sanatate!„, transmit reprezentantii Spitalului Militar din Timisoara.
Odata cu operationalizarea celor 10 paturi ATI de la Spitalul Militar de Campanie de pe stadionul CFR, numarul paturilor de Terapie Intensiva dedicate ingrijirii pacientilor cu coronavirus in Timis creste la 59.
Paturi ATI pentru bolnavii cu COVID in judetul Timis:
Spitalul Judetean Timisoara + Casa Austria 17
Spitalul Victor Babes Timisoara 12
Spitalul Municipal Lugoj 8
Spitalul Militar Timisoara 10
Spitalul Municipal Timisoara 12
Pareri
Încet dar sigur … ne inspiram din LSL
muylt lillium pa aici 🙂 a zis cineva ceva de ? BLEAH it sucks, indeed !!
Daca cu ATI si spitale modulare vom invinge, e clar ca suntem varza si comitetele si comisiile care isi prezinta astfel de „realizari”, ne vor proteja ca de obicei „pe hartie”… Cei care ajung pe ATI au 20-30% sanse de supravietuire… Deci e o stire sumbra si o recunoastere ca epidemia nu va fi controlata prin carantina sau testare masiva.
E un esec total. Plus ca locurile nici asa nu vor ajunge, la cat de repede e o propagare exponentiala. Un calcul simplu va arata ca autoritatile sunt pe drumul „facem ce putem in lipsa unei carantine”…
Acest „spital” – formatat pe fostul station CFR Timisoara, este la 500-900 metri de casa parinteasca de la Timisoara. Este si motivul pentru care nu m-am intors asta vara cind am vazut ca-l deschid, exact in ziua cind trebuia sa ajung acasa. Am intrevazut atunci ca va fi jale. Asa a si fost, asa si este…. Nu va intrebati ce mizerii se afla in apele reziduale din cartier. Casa mea parinteasca e toata renovata in memoria parintilor mei, dusi la cele vesnice, si populata de 4 pisici si un caine de paza. Asta-i tot ce mi-a ramas din Romania: casa parinteasca, animalele de companie si mormintele parintilor…. Daca nu le-as fi avut, as fi spus „pas” acestui articol si NU mi-ar fi pasat ce se petrece in Timisoara, jud Timis, Romania etc. A fost, este si va fi un loc in care NU se poate locui…. Am incercat vreme de 9 ani sa pun foarte multi bani in Romania, am gasit si lucrat si intretinut relatii numai cu oameni care ori au lucrat multi ani afara, ori au avut si au un caracter impecabil. Unul dintre acestia a fost si domnul ce avea grija de casa noastra parinteasca pe cind nu e nimeni acolo… A pierit in 24 februarie 2021 si il consideram toti o victima a pandemiei si a modului cum a fost aceasta pandemie gerata.