East West Petroleum: „Proiectele noastre garantează investiții semnificative pentru Vestul României!”

În 2010, compania canadiană East West Petroleum a câștigat licențele a patru perimentre petroliere în cadrul celei de-a 10 runde de concesionare organizate de Agenția Națională de Resurse Minerale – ANRM, dintre care două sunt în județul Timiș, EX 7 Periam și EX 8 Biled. David Sidoo, CEO și director al East West Petroleum, a fost de curând în România pentru a evalua stadiul achiziției de date geofizice din perimetrele petroliere amplasate în Banat. Oficialul companiei a declarat că are așteptări destul de mari în ceea ce privește potențialul hidrocarburilor convenționale din această zonă.
”Am ales să participăm la acest proces laborios de descoperire a resurselor României din mai multe motive. În primul rând, vestul României are potențialul unui bazin petrolier, iar acest fapt a fost deja demonstrat de existența a numeroase zone de producție actuale și trecute. Din punctul nostru de vedere, acest trecut petrolier al zonei reduce masiv riscul potențial în identificarea de hidrocarburi. În al doilea rând, rezultatele unei istorii pe care România o are ca lider în producția de petrol și gaze naturale în Europa sunt benefice dezvoltării domeniului în continuare – și aici aș enumera existența unei infrastructuri dezvoltate pentru sectorul petrolier, numărul important de companii care oferă servicii conexe, forța de muncă bine calificată și accesul facil la piețele internaționale. În al treilea rând, România este atractivă din punct de vedere fiscal pentru producătorii de petrol și gaze naturale încurajând astfel explorarea și exploatarea petrolieră. România reprezintă unul dintre cele două proiecte prioritare ale EWP. Celălalt este localizat în Noua Zeelandă, unde am început deja producția și suntem în faza de foraj. Considerăm că România are un potențial deosebit și cred că trebuie să facem toate eforturile pentru a afla care este potențialul real al celor patru perimetere pe care le avem aici”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro, David Sidoo, CEO și director al East West Petroleum.
EWP a semnat un acord de farm-out cu NIS Petrol, divizia din Serbia a Gazprom Neft, pentru toate cele 4 perimetre din România. În prezent EWP și NIS se află încă în prima fază a programului de explorare din Acordului Petrolier, respectiv achiziția de date seismice 2D și 3D și interpretarea acestora pentru toate cele 4 licențe, activitate ce va fi urmată de forarea a trei sonde de țiței în fiecare perimetru. Presupunând că explorarea va fi una de succes, urmează stabilirea statutului de zăcământ comercial, iar descoperirile vor fi plasate în producție permanentă.

David Sidoo, CEO și director - East West Petroleum

”Din punctul de vedere al EWP, succesul poate fi declarat în momentul în care vom descoperi țiței în România și vom sărbători prima extracție împreună cu NIS. EWP are așteptări destul de mari în ceea ce privește potențialul hidrocarburilor convenționale din perimetrele alocate. Sonde de țiței și gaze naturale cu potențial comercial au fost excluse din perimetrele concesionate, de unde concluzionăm că hidrocarburile convenționale sunt prezente în aceste zone. Prin analiza datelor seismice realizate anterior, au fost identificate o serie de zăcăminte potențiale, iar programul actual de prospectare și analiză geofizică va stabili cu și mai multă precizie și va oferi detalii suplimentare despre aceste rezerve. De asemenea, bazinul Panonic este bine cunoscut din vechime pentru productivitatea sa nu doar în România, dar și în țările vecine precum Ungaria și Serbia. Colaborarea cu NIS a fost una fructuoasă și s-a dovedit că avem aici un partener de excepție. NIS este o companiei cu foarte multă experiență deținând informații detaliate despre operarea în bazinul Panonic. În plus, munca efectivă cu reprezentanții NIS a fost foarte constructivă și, aș putea spune, chiar pozitivă. Nici nu ar putea fi altfel de vreme ce NIS împărtășește aceleași valori cu EWP în ceea ce privește angajamentul ferm că munca depusă este dusă la bun sfârșit, respectând cele mai bune practici internaționale în domeniu”, mai spune David Sidoo.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. David Sidoo, get yourself another dummy country!

  2. Vindeti tot!
    Idioti creduli si avizi de imbogatire!
    Vindeti stramosii din groapa, vindeti bogatiile pamantului, vindeti painea copiilor vostrii!
    Urmasii va vor multumi!
    Tara va ramane stearpa, poluata si defrisata, cu ape otravite si sate parasite!

    Vindeti tot, dati pe nimica, nu va ganditi ce ramane in urma voastra!
    Sper insa ca veti mai trai atata cat sa va speriati de urmarile ireversibile pe care le-ati produs!!!

    • Mai avem „ceva in subsol” care sa ne apartina?

  3. Sper sa avem atat minte ca in final sa nu distrugem pamant agricol de calitatea I daor ca unii sa se imbogateasca pe termen scurt.

  4. Din tot acest joc ramanem singurii perdanti: pierdem accesul la un mediu traibil, pierdem accesul la apa potabila, pierdem prorietati si pamanturi, ne pierdem casele (…pe buna dreptate se ranjeste la noi domnul din fotografia din articol…a mai gasit niste fraieri)

    • Adica „Si batuti si … si cu banii luati”!