Echipa de timisoreni vor reprezenta Romania, in finala ClimateLauchPad, din Cipru

TIMISOARA. Dupa desemnarea castigatorilor in competitia de idei inovatoare ClimateLauchPad, organizata si gazduita de CCIA Timis, in 22 august 2017, in calitatea acesteia de unic partener oficial in Romania al Programului ClimateKIC, cele trei echipe castigatoare vor reprezenta Romania la finala internationala care are loc la Limassol, Cipru, in perioada 17-18 octombrie 2017.

Juriul a selectat cele trei echipe castigatoare ale Romaniei: Locul I – Teodor Vintila cu SWEET CIRCULAR REFINERY, Locul II – Voicu Stanese cu PLATONICA si Locul III – Razvan Andrei Vasiu cu BIOSHADE.

Echipa castigatoare este a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara si este formata din studenti si cadre dicactice.

„Este vorba despre un proces de biorafinare a plantelor si al zaharurilor, astfel incat planta este considerata cea mai verde si ecologica baterie care acumuleaza energie solara si apoi, prin biorafinarie, energia este transformata in diferite produse bio si produse biochimice, purtatori de energie, care pot fi folositi in diferite sectoare, cum este in principal domeniul energiei regenerabile prin biocombustibil. Partea originala este ca vorbim despre un produs versatil, dependent de piata, adica daca piata cere la un moment dat un produs, acest produs poate fi directionat spre acel sector de piata”, spune Teodor Vintila, castigatorul marelui premiu national.

Premiul II – echipa PLATONICA, a realizat o gradina verticala cu tehnologie hidroponica ce poate fi monitorizata de la distanta. Sistemul este dotat cu un ecran care afiseaza date despre procesul de cultivare, mesaje, stiri sau retete culinare care pot fi personalizate de catre utilizator. PRemiul III – BIOSHADE, este rezultatul unui mix intre un pereet verde si un sistem de protectie solara, destinat filtrarii radiatiilor salare si crearii unui ambient interior senzorial complex.

Misiunea competitiei de idei inovatoare CLimateLaunchPad este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative din Europa si de a crea oportunitati pentru inovatori in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice. Scopul este accelerarea inovatiilor care conduc la un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon.

Romania a intrat in competitie cu 28 de echipe, alaturi de altele aproape o mie dintr-un total de 35 de tari din intreaga lume. Castigatorul va primi 10.000 de euro, locul II – 5.000 de euro, iar locul III, 2500 de euro, ca prime investitii in business-ul lor.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.