Educatie prin arta, initiere in scenografie si ateliere de pedagogie teatrala, in Parcul Primaverii de la Timisoara. Intrarea este libera

TIMISOARA. Au mai ramas doar cateva zile pana la deschidere. Parcul Primaverii de la Muzeul Satului Banatean apropie Timisoara de statutul de Capitala Europeana a Culturii printr-o serie de actiuni educative si culturale pregatite in colaborare cu Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti.

De luni, 18 aprilie, pana vineri, 22 aprilie, la ora 12:30, toti iubitorii de marionete cu varsta cuprinsa intre 4 si 80 de ani sunt asteptati la atelierul „Hai la joaca, Pogany!”, un program de educatie prin arta si terapie prin imbratisare in cadrul caruia realizatorul Ilinca Istrate va da viata unei marionete de lemn construite ca omagiu pentru opera lui Constantin Brancusi. In aceleasi zile, de la ora 13:30, Marian Sas, artist profesionist, colaborator al Circului Metropolitan Bucuresti, actor si pedagog de teatru, va prelua stafeta momentelor spectaculoase in cadrul atelierului de acrobatie „Esarfa zburatoare”, un adevarat program de educatie prin elemente de teatru si circ.

De luni, 18 aprilie, pana joi, 21 aprilie, de la ora 14:30, tinerii peste 14 ani pot fi initiati in arta scenografica sub indrumarea reprezentantilor Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”. Nu este necesara inscrierea.

Pedagogia teatrala va fi la loc de cinste in Parcul Primaverii prin intermediul unui program de educatie verbala si nonverbala, prin jocuri si elemente ale artei dramatice, gandit pentru doua categorii de public: luni, 18 aprilie si marti, 19 aprilie – invatacei vor fi cei cu varsta intre 4 si 18 ani, iar miercuri, 20 aprilie si joi, 21 aprilie – va fi randul educatorilor de la clasele primare sa patrunda tainele artei scenice.

Parcul Primaverii are onoarea de a fi gazda prof. univ. dr. Liviu Lucaci, rectorul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale din Bucuresti, care va modera o masa rotunda despre perspectivele invatamantului vocational in Romania. La Muzeul Satului Banatean va fi reprezentata si Universitatea de Arte George Enescu din Iasi, un important contributor la viata artistica si culturala romaneasca.

Fiecare seara din cadrul celui mai mare festival multicultural din regiune imbina sacrul cu profanul, astfel ca ofertei de experiente artistice din Parcul Primaverii i se adauga un concert de muzica contemporana – ARCHAEUS, un concert de muzica folclorica culta – Andreea Chira si Corala CONTRAST, un concert al trupei PAMANT, un spectacol UNATC – „Lectii despre iubire si creier” – clasa prof. univ. Mircea Gheorghiu, un concert de muzica bizantina si un recital Grigore Lese.

Parcul Primaverii este un eveniment finantat de Consiliul Judetean Timis, adus in fata publicului ca o contributie speciala pentru Timisoara, Capitala Europeana a Culturii.

Prima editie a Parcului Primaverii va incepe vinerea aceasta, in 15 aprilie, cu acces liber si gratuit la toate activitatile culturale, de divertisment si de incurajare a petrecerii timpului liber in familie. Mai multe detalii despre program si atractiile pregatite pentru timiseni (concerte, ateliere de creatie, traseu de aventura si vanatori de comori) pot fi gasite pe www.parculprimaverii.ro.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.