Elevii nu vor mai putea fi exmatriculati. Modificarile noului regulament scolar, ce intra in vigoare la 1 septembrie

Scolile vor functiona dupa un nou regulament de la inceputul lui septembrie, cand debuteaza noul an scolar.

CITESTE SI: Ovidiu Lipan Tandarica revine la Timisoara pentru a sustine cultura, arta si sportul intr-un eveniment organizat de Universitatea de Stiinte Agricole a Banatului 

Potrivit noilor reguli, elevii nu vor mai putea fi exmatriculati – cu exceptia celor care urmeaza invatamantul postliceal -, profesorii vor incheia o singura medie anuala, iar numarul de note la fiecare disciplina va fi cu cel putin trei mai mare decat numarul de ore alocat saptamanal disciplinei.

Eliminarea dispozitiilor referitoare la exmatricularea elevilor s-a facut avand in vedere faptul ca dreptul la educatie este de ordin constitutional. Prin urmare, masura exmatricularii va fi posibila numai pentru invatamantul postliceal, care nu are caracter obligatoriu”, se arata in noul regulament.

Care sunt principalele modificari din regulament

Reglementarea utilizarii catalogului electronic, pentru inceput, in unitati-pilot.

Numarul de calificative/note acordate anual fiecarui elev, la fiecare disciplina de studiu, este stabilit de catre cadrul didactic, in functie de numarul unitatilor de invatare și de numarul saptamanal de ore prevazut in planul-cadru.

La fiecare disciplina numarul de calificative/note acordate anual este cu cel putin trei mai mare decat numarul de ore alocat saptamanal disciplinei in planul-cadru de invatamant.
Modul de incheiere a situatiilor școlare: la fiecare disciplina se incheie anual o singura medie, calculata ca medie aritmetica din numarul de note acordate pe parcursul anului școlar.

Creșterea relevantei formarii continue a personalului didactic prin definirea comisiei pentru mentorat didactic și formare in cariera didactica la nivelul fiecarei unitati de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica, precizandu-se atributiile specifice.

Citeste mai multe: AICI

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Indoctrinarea e obligatorie. Daca ala nu respecta autoritatea, il mai si exmatriculezi in loc sa l indoctrinezi mai tare?

  2. Si uite asa se alege praful de sistemul educational. Daca elevul e marlan nu ai voie sa il dai afara din clasa, daca se drogheaza, bate pe altii… se pare ca nu ai voie sa il exmatriculezi.

    • … iata ca au dat cu mucii in fasole.
      Parea ca: impartirea anului prin adaugarea cate unei saptamani de vacanta (cu efect benefic asupra eficientei de invatare), schimbarea sistemului de notare (prin cresterea numarului de note – ducand la o relevanta mai mare a cunostintelor acumulate), eliminarea semestrelor si introducerea unei singure medii anuale – toate astea, bune de altfel, sunt batjocorite prin eliminarea exmatricularii.
      Un posibil copil-problema, o beizadea, unul care nu vrea sa fie la scoala dar e tinut cu forta de legi si parinti, un smardoi in devenire – impotriva astora nu se mai poate face nimic.
      Exmatricularea exista in tarile din vest si se practica, cel putin in Germania, cu succes: prima data elevul e atentionat direct (de exemplu ca foloseste mobilul la scoala, lucru interzis), a doua oara sunt chemati parintii, dar la a treia abatere e exmatriculat. Adica mutat in alta scoala. Simplu.
      Nimeni nu zice sa-i interzici sa mai faca scoala, ci doar sa fie mutat in alta. Dar brusc, la noi nu se mai poate…

  3. De 30 de ani distrugeti invatamantul si continuati! Exmatricularea insemna sa fie dat afara de la o scoala, dar se putea inscrie la alta. Nu insemna ca i se interzicea dreptul la educatie, babuini handicapati ce sunteti! La cat de obraznici sunt copiii din ziua de azi, noua regula le permite sa le dea in cap profesorilor in fiecare zi ca n-au ce sa pateasca. Desfiintarea semestrelor iarasi e o porcarie. Semestrele alea te tineau in priza ca sa inveti tot anul, mai dadeai si teze. Acum iti permiti sa dormi tot anul si la final te agiti putin sa iti iasa media.
    Da-ti-le, ba, diploma direct de la 7 ani, ca tot aia e!

  4. Fiarele nu au ce cauta intre oameni. Exista gradina zoologica. Trei sferturi dintre elevi ar trebui sa aibe un loc rezervat acolo. Bleacs mi greata de cretini.