Elevii, testati inca de la inceputul anului scolar. Ministerul Educatiei doreste eliminarea supraevaluarii la clasa!

Inca din primele zile de scoala, elevii vor sustine examene. Notele obtinute vor fi incadrate intr-o medie pe scoala, iar elevii pozitionati sub media pe scoala, in medie sau peste ea.

Rezultatele foarte slabe inregistrate de absolventii de liceu la examenul de bacalaureat au tras un semnal de alarma! Reprezentantii Miniesterului Educatiei vor sa faca o schimbare in bine in sistem si sa elimine supraevaluarea la clasa.

O prima masura o va reprezenta introducerea unor teste initiale. Elevii vor fi notati, iar la nivelul scolii va fi facuta o medie. Elevii vor fi incadrati sub, peste sau in nivelul mediei pe scoala.

Masura survine dupa ce, in urma rezultatelor catastrofale de la bacalaureat, reprezentantii MECTS au constatat ca elevii sunt supraevaluati la clasa, primesc note mari la orele de curs, iar cand sunt pusi in fata unui examen nu fac fata.

Asa se face ca din toamna elevii vor fi supusi testarilor, pentru ca nivelul de pregatire al elevilor sa fie identificat inca de la inceputul primului semestru.

„Testul initial se va aplica pe clase, pentru clasa I, a II-a, a IV-a, pentru romana, matematica si asa mai departe. Rezultatele vor fi analizate la nivelul scolii. Adica va fi o medie pe scoala, iar claselor vor fi incadrate, in functie de rezultate, la categoria sub media de scoala, la nivelul mediei sau peste aceasta medie”, a explicat secretarul de stat, Oana Badea, saptamana trecuta.

Sindicalistii din invatamant sustin ca rezultatele la testele de evaluare nu ar trebui facute publice, pentru a nu se ajunge la discriminarea elevilor.

In judetul Timis, rata de promovare a bacalaureatului a fost situata sub 34%, peste 4.000 de absolventi de liceu urmand sa se prezinte la sesiunea de toamna a examenului national, din cei aproximativ 6.500 cati au sustinut bacalaureatul.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.