Elevii timisoreni sunt implicati in activitatile ecologice: aduna deseurile electrice si electronice

Actiunile ecologice sunt tot mai numeroase in capitala Banatului, iar printre principalii pioni se numara elevii unitatilor de invatamant din orasul de pe Bega. Aproximativ 8.000 de kilograme deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate la actiunea din cadrul campaniei „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare” din zona Timisoara Nord in urma cu o saptamana, a venit randul celeilalte zone a orasului sa fie curatata.

La actiunea de sambata, 20 octombrie, au participat 600 de timisoreni, care s-au debarasat de cele peste 8 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Implicarea elevilor in campania de adunare a electrocasnicelor continua si sambata, 27 octombrie, cand, intre orele 10 si 17, este organizata o noua actiune de colectare. In acest sens vor fi deschise 17 puncte provizorii de colectare in zona Timisoara Sud. Acestea sunt: Grupul scolar Industrial de Transporturi Auto, zona Freidorf, Colegiul National Banatean, zona Odobescu, scoala Generala Nr.12, zona Josefin, Gradinita Nr.31, zona Josefin, Gradinita P.P. Nr.23, zona sagului, scoala Generala Nr.15, zona Steaua-Fratelia, scoala Generala Nr.9, zona sagului, scoala Generala nr.6, zona sagului, scoala Generala nr. 27, zona sagului, scoala Generala Nr. 25, zona Giroc, scoala Generala, zona Soarelui, Gradinita PP nr.38, zona Buziasului-Ciarda Rosie, scoala Generala Nr.4, zona Plopi, Parcare stadion „Dan Paltinisan” (langa Casa Tineretului), scoala Generala Nr.22, zona Balcescu, Gradinita PP.14, zona Odobescu si Gradinita PP 16, zona Piata Traian.

Posesorii echipamentelor electronice si electrocasnice voluminoase nu vor fi nevoiti sa se deplaseze la punctele de colectare. Ei pot scapa de DEEE-uri printr-o preluare gratuita de la domiciliu, daca isi fac o programare prealabila la numerele de telefon 0751.302114 , 0726.114180, 0785.189492, pana in perioada 27 octombrie, intre orele 9-18:00.

„Actiunea de saptamana trecuta ne-a aratat ca timisorenii cu simt ecologic, au dragoste fata de natura, de aceea am stabilit impreuna cu Primaria Municipiului Timisoara sa revenim in Timisoara Sud in aceasta saptamana, pentru o noua actiune de colectare DEEE, unde speram sa avem si mai multi deponenti ca saptamana trecuta“ a declarat Ionel Hornea, reprezentant zonal al Asociatiei RoRec, organizatorul evenimentului.

Peste 1.000 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate deja, in cadrul actiunilor desfasurate, anul acesta, in campania “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”, a Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec. in judetul Timis, peste 4.800 de persoane au participat la colectarea deseurilor electrice, implicandu-se in actiunile derulate de Asociatia RoRec.

In ceea ce priveste implicarea permanenta a elevilor in activitati ecologice, pana in 9 noiembrie, unitatile de invatamant preuniversitar sunt invitate sa se inscrie in programul educational de protectie a mediului ”Patrula de reciclare”, initiat de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec. Patrula de reciclare reprezinta un program educational de protectie a mediului, centrat pe colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in unitatile de invatamant.

Pana in prezent, Patrula de reciclare a stimulat realizarea unor creatii artistice (postere, desene, sloganuri, poezii si eseuri, fotografii) si idei de activitati de exceptie. Tinerii si-au luat in serios rolul de promotori ai unei schimbari de mentalitate, angajandu-si familiile, prietenii si vecinii in procesul de colectare. Posterul premiat a devenit vizualul principal al noii editii a Patrulei. inscrierile se pot face la adresa web www.rorec.ro.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.