Emotii pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Incep evaluarile nationale

Sesiunea de evaluari nationale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a incepe luni, scolarii urmand sa sustina teste la limba romana, matematica si stiinte ale naturii, dar si la limba materna.

CITESTE SI: Complexul Studentesc prinde viata la Zilele Studentilor Timisoarei 2024 

Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a incepe luni, 13 mai, cu proba de Limba si comunicare – scris – Limba romana, respectiv proba de Limba si comunicare – scris – Limba materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.

Marti, 14 mai, elevii claselor a II-a vor sustine proba de Limba si comunicare – citit – Limba romana, iar miercuri, 15 mai, elevii apartinand minoritatilor nationale participa la proba de Limba si comunicare – citit – Limba materna.

Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematica si stiinte ale naturii, in timp ce vineri, 17 mai, se va desfasura ultima proba din cadrul EN II (Limba si comunicare – scris-citit – Limba romana pentru minoritatile nationale), sustinuta de elevii apartinand minoritatilor nationale, scrie digi24.ro.

Evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar (la finalul clasei a IV-a/EN IV) are urmatorul calendar: limba romana (21 mai), matematica (22 mai) si limba materna (23 mai). Calendarul de administrare a evaluarii nationale la finalul clasei a VI-a (EN VI) are urmatoarea configuratie: 28 mai – Limba si comunicare, respectiv 29 mai – matematica si stiinte ale naturii. Probele au o structura si caracteristici de evaluare similare celor administrate in anii anteriori.

Testele sunt elaborate de Centrul National Pentru Politici si Evaluare in Educatie (CNPEE), au un format asemanator evaluarilor internationale si implica un nivel mediu de dificultate.
Durata alocata rezolvarii este de 30 de minute pentru fiecare test in cazul elevilor de clasa a doua, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test in cazul celor din clasele a lV-a si a Vl-a. Testele sunt evaluate in cadrul unitatilor de invatamant de catre comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.