Entorse, tendinite, dureri lombare, artrita, dar si recuperare post-operatorie, tratate cu ajutorul terapiei TECAR la Spitalul Victor Babes Timisoara

TIMISOARA. Transfer Electric Capacitiv si Rezistiv (TECAR) este o tehnologie avansata folosita in fizioterapie pentru a accelera procesul de vindecare si pentru reducerea durerii.

CITESTE SI: Avionul care imprastie substante impotriva tantarilor isi va relua zborul peste Timisoara. Vor fi si actiuni de starpire a soarecilor si sobolanilor 

Aparatul utilizeaza un curent de inalta frecventa sinusoidal, care induce un schimb accelerat de polaritate in membrana celulara, crescand astfel schimburile intra si extra celulare. In acest fel este stimulata regenerarea tesuturilor si se imbunatateste circulatia sanguina, activandu-se in acelasi timp mecanismele organismului de vindecare naturala.

Terapia TECAR este eficienta in tratarea unei game largi de afectiuni musculo-scheletale, cum ar fi entorse, tendinite, dureri lombare, artrita si recuperare post-operatorie.

„In cadrul Spitalului Victor Babes, aparatul este folosit la pacientii cu afectare pulmonara sau cardiopulmonara. Și asta pentru ca aparatul amelioreaza simptomatologia si vindeca tesutul afectat in patologiile asociate. Se poate folosi si in cazul nevralgiilor intercostale, in cazul pacientilor cu spondiloza cervicala, a celor cu artroze, dar si la cei care au afectare musculo-ligamentara,” a declarat Adelina Maritescu, fiziokinetoterapeut la Spitalul de Boli Infectioase si Dr. Victor Babes din Timisoara.

Terapia este non-invaziva. Ședintele de terapie dureaza cateva minute si nu necesita perioade lungi de recuperare. Printre beneficiile terapiei TECAR se numara reducerea rapida a durerii, scaderea inflamatiei si accelerarea procesului de vindecare.

„Terapia TECAR creste nivelul de oxigenare la nivel celular si tisular, fapt care poate conduce la o eficienta a travaliului respirator in musculatura accesorie respiratorie, musculatura care, de cele mai multe ori, are de suferit in urma aparitiei patologiei pulmonare principale, ca sindrom obstructiv. Terapia TECAR a schimbat modul in care abordam recuperarea pacientilor cu diverse afectiuni musculo-scheletice. Este o metoda moderna, eficienta si foarte bine tolerata de pacienti, cu rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt. Este o alternativa moderna si eficienta la metodele traditionale de fizioterapie, oferind pacientilor sansa unei recuperari rapide”, a adaugat Adelina Maritescu.

Terapia TECAR este, in general, bine tolerata, dar are cateva contraindicatii. Nu este recomandata persoanelor cu pacemaker, femeilor insarcinate si celor cu tumori active. Efectele secundare sunt rare, dar pot include o usoara iritatie a pielii sau disconfort temporar in zona tratata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Tratati si de umflaturi ???