Escapada la Londra, direct din Timisoara! Cum sa iti petreci o vacanta de vis alaturi de persoana iubita?

Londra, capitala elegantei si a regalitatii, un oras cu o istorie uimitoare extrem de bine pastrata si pusa in valoare, poate fi o destinatie romantica si captivanta in luna februarie. Pentru ca stilul britanic trezeste in fiecare vizitator al celebrei capitale senzatia ca se afla intr-o tara in care arta este suverana, iar politetea este un mod firesc de viata.

Agentia de turism Ultramarin va propune o destinatie speciala pentru a celebra iubirea: Londra. Timp de patru zile veti descoperi cele mai frumoase obiective turistice ale capitalei britanice: London Eye, Palatul Parlamentului cu Big Ben (simbolul metropolei, Turnul ca ceas al Palatului Westminister), locul de incoronare, casatorie si inmormantare a monarhilor Imperiului Britanic, Covent Garden, Royal Opera, Trafalgar Square. Dar si Turnul Londrei, Tower Bridge, Muzeul Copilarei sau Catedrala St Paul. in cele mai frumoase muzee ale Londrei veti gasi adevarate lectii de istorie, civilizatie si arta: British Museum, unul dintre cele mai vechi muzee din lume, cuprinde exponate variind de la mumii egiptene la comori romane; National Gallery este o minunata lectie de frumusete datorita valoroaselor colectii de picturi din toate perioadele, iar Victoria&Albert Museum gazduieste cea mai mare colectie de arta decorativa din lume.

La mica distanta de linistitele gradini Kensington puteti vizita Palatul Kensington, locul unde s-a nascut regina Victoria si ultima locuinta a Dianei, printesa de Wales. in Hyde Park se poate vizita Serpentine Gallery, muzeu de arta pe malul lacului, dar si Royal Albert Hall, Muzeul de Istorie Naturala. Iar intr-una din zilele petrecute la Londra, poate veti dori sa ajungeti cu vaporasul la Greenwich, la Observatorul Regal, dar si pe celebrul stadion Chelsea sau la Muzeul figurilor de ceara Madame Tussaud.

De asemenea, in cea de a treia zi a excursiei va propunem sa trageti o fuga pana la spectaculosul Stonehenge dar si in cuceritorul orasel Oxford. Veti descoperi unul dintre cele mai maiestuoase monumente ale lumii. Un cerc format din 30 pietre imense, asezate vertical si orizontal, fiecare avand o greutate de 80 de tone, la care li se adauga un inel ciudat de gropi umplute, toate aliniate dupa o ordine misterioasa in urma cu aproximativ 4000 de ani.

Si o multime de legende si de povestiri ce stau in spatele ridicarii acesti complex, pe care le veti putea gasi la fata locului. Un pic mai incolo, se afla un orasel micut adorabil, cu o arhitectura splendida care adaposteste institutii de invatamant vechi din 1096, librarii, biblioteci, pub-uri sau institutii religioase, una langa alta: Oxford. inceputul Universitatii Oxford dateaza din anul 1167, cand cativa profesori de la Universitatea din Paris au venit aici pentru a fonda o forma de invatamant superior care sa fie recunoscuta la nivel mondial. Datorita nemultumirii localnicilor fata de venirea profesorilor de la Paris, cativa ani au fost marcati de conflicte, care, in 1209, au dus la plecarea catorva profesori care au fondat Universitatea din Cambridge.

Cea mai vestita biblioteca a Oxfordului, The Bodleian Library, a fost infiintata la inceputul secolului XVII si numara peste cinci milioane de volume. Fiind una dintre cele mai de prestigiu biblioteci din Marea Britanie, aceasta are privilegiul de a obtine cate un exemplar din fiecare carte tiparita pe teritoriul regatului. Din acest motiv regulile interioare sunt foarte stricte si cartile nu se pot imprumuta, nici macar membrilor familiei regale.

Va propunem asadar sa porniti intr-o excursie din care va veti intoarce cu un bagaj imens de cultura si civilizatie exemplara. Londra si imprejurimile sale ofera fiecarui vizitator prilejul de a descoperi cel putin un loc care sa rezoneze cu asteptarile sale cele mai profunde.

Agentia de turism Ultramarin ca invita sa vizitati capitala britanica de Valentine’s Day, la pret First Minute. Detaliile excursiei le gasiti AICI!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.