Este oficial! Se scoate piatra cubica din Piata Maria si din zona Balcescu, in Timisoara! La ce lucrare uriasa va ajunge?

TIMISOARA. Dupa cum opiniatimisoarei.ro anunta recent, in scurta vreme, vor incepe lucrarile de reparatii la 14 strazi din Timisoara. Toate drumurile care urmeaza sa isi schimbe infatisarea sunt, in prezent, pavate cu piatra cubica. Insa, cum nimic nu se pierde, ci totul se transforma, si piatra cubica din zonele ce urmeaza sa fie modernizate va avea o noua intrebuintare.

„Se scoate (n.r. piatra cubica) de pe strazile din Balcescu si Maria si se va duce in Piata Unirii. Cand s-a facut proiectu s-a avut in vedere ca in Timisoara exista piatra cubica pe mai multe strazi si avem de unde sa luam piatra ca sa completam acolo unde e nevoie”, a anuntat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Potrivit specialistilor, piatra cubica de pe strazile care urmeaza sa fie renovate corespunde din punct de vedere al proprietatilor cu cea folosita la pavarea strazilor din Piata Unirii. Astfel, toate piatra cubica nedeteriorata va fi refolosita in centrul istoric.

„Dintre strazile care oricum necesita interventii, cele care sunt nominalizate aici au piatra potrivita. Desi in oras avem si alte strazi care necesita reparatii, s-a trecut cu prioritate la repararea celor care au piatra cubica, pentru ca s-a stiut ca este nevoie de piatra cubica in Piata Unirii”, a adaugat Robu.

Lucrarile de reabilitare ale strazilor vor dura aproximativ 9 luni, iar valoarea investitiilor se ridica la 14.595.000 de lei, bani aprobati in plenul Consiliului Local de marti.

Strazile care vor fi reparate sunt urmatoarele:

– Str. Arges delimitata de str. Mitropolit Varlaam si str. Cluj,
– Str. Dr. Ioan Muresan pe sectorul cuprins intre str. Salcamilor si str. Drubeta,
– Str. Ludwig von Beethoven pe sectorul cuprins intre blv. C.D. Loga si blv. Mihai Eminescu,
– Str. Mitropolit Varlaam tronson cuprins intre str. Aurel Candea si str. 1 Decembrie,
– Str. Putna delimitata de str. Ion Vidu si str. Mitropolit Varlaam,
– str. Remus delimitata de str. Brasov si str. Romulus,
– str. Sfanta Rozalia tronson cuprins intre str. Remus si blv. Mihai Viteazul,
– str. Sorin Titel delimitata de blv. Victor Babes si str. Protopop Ghe. Dragomir,
– str. Toplita delimitata de Cal. Circumvalatiunii si str. Fagaras,
– str. Virgil Madgearu cuprins intre blv. Mihai Viteazul si str. Filaret Barbu,
– str. Bela Bartok tronson cuprins intre blv. Victor Babes si str. Arges,
– str. Filaret Barbu delimitata de str. Sfanta Rozalia si str. Brasov,
– str. Arcidava pe sectorul cuprins in jurul Parcului Arcidava pana in strazile Mures si Ulpia
Traiana,
– str. Romulus tronson cuprins intre str. Ghe. Doja si str. Sfanta Rozalia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Se scoate piatra cubica din Unirii, se pune inapoi, se mai aduce, dar tot nu ajunge?

  2. e foarte logic :
    cam 10% din piatra nu se potriveste – s-au mai spart plus ca acum se pun sa fie la aceeasi dimensiune, cele mai mici, strambe, ciobite nu se pot folosi
    zona care corespunde strazii Alecsandri era cu asfalt inainte – deci inca vreo 20% din suprafata nu avea piatra si trebuia suplimentata
    piatra noua s-a pus doar pe margine langa cladiri, 50 cm
    strazile din cartiere erau oricum praf, nici de acolo nu vor folosi toata piatra

  3. inca o teapa marca Robu….dupa copaci, dispar si strazile pietruite din Elisabetin. Aveau un farmec deosbit….oricum ceva nu se leaga: s-a aprobat studiul de fezabilitate, urmeaza proiectul tehnic, licitatrea lucrarii, executarea ei( scoaterea pietrei de pe strazile in cauza), sortarea ei , transport si montare in Unirii…si astea TOATE pana in 31.12.2015, cand e termenul de finalizare ” in forta”…. sau deja Robu a acceptat ideea ca nu se va termina la timp lucrarea ? ….sau e doar o afacere de partid, cine trebuie ia 3 milioane euro, piatra cubica o vindem pe piata externa si de ochii lumii ducem cateva si in Unirii?

  4. Pe acesta tema (vezi si articolul de ieri dimineata, inlocuit) pot fi facuta multe comentarii (pertinete); cu localizare la zona G-25 (Timparc), (5 strazi de lungime maximum 100-150 m si 4 intersectii), relativ la „lucrarile de reabilitare ale strazilor vor dura aproximativ 9 luni” as opinia ca:
    1. Lucrarile sa nu inceapa in stilul caracteristic constructorilor „de Timisoara”, deodata pe front larg, pe toata zona, caci se va bloca circulatia din intreaga zona; constructorul sa aplicate o logistica de rezolvare „pe portiuni” (segmente de strazi+intersectii), gandind din prealabil care sunt consecintele (si primaria sa monitorizeze in permanenta activitatea), desi nu cred ca „minunatii constructori” care lucreaza in Timisoara vor fi in stare sa lucreze gen „Germania”, astfel incat o strada de 150 m sa fie complet rezolvata intr-o saptamana! Mai mult, vine toamna – iarna cand fie va ploua, fie va fi frig, fie vine taiatul porcului, fie vin sarbatorile, fie … .
    2. Va rog sa va ganditi la blocajele care se pot genera (la o abordare globala) pe toata zona G-25 (utilitare, salvare, pompieri, consulate 2+1, fac. Management precum si cetatenii din zona (votanti in 2016) ; in zona sunt parcate in permanenta cca 200 autovehicule, in raport cu care nu se poate ridica doar din umeri;
    3. Multe trotuare sunt atat de inguste incat trasarea unor piste de biciclete va pereclita circulatia pietonala; in plus sper ca „comisia de circulatie” sa nu blocheze strazile cu sensuri unice „aiurea definite”;
    4. Intrebare retorica. Pana nu demult se spunea ca reabilitarea era blocata de faptul ca „zona pietruita are un caracter istoric” deci nu poate fi afectata de reabiltari de alta nautra; deci iata ca se poate.
    In rest succes constructorului si multumiri primariei pentru urmarirea lucrarilor, astfel ca sa nu apara complicatii (vezi de exemplu reabilitarea de pe str. Romulus (intre tramvai si Odobescu) la care pentru cca 350 m s-a lucrat cca 2 ani.

    • Citeam pe un alt site ca „Oficialii primăriei dau însă asigurări că pentru a putea continua pavarea în Piaţa Unirii se va scoate piatră de pe alte străzi cât de curând” (strazile mentionate).
      Asta inseamna ca in curand „mizeria, haosul” se va instala in zona!

  5. Strazile care va sa zica au nevoie de modernizare nu sunt deloc „praf”, iar piatra cubica face parte din specificul zonei si nu poate fi inlocuita cu asfalt! oare cam cate mii de metri patrati de piatra sunt necesari pentru finalizarea pietei Unirii? caci prin luarea pietrei cubice de pe cele 14 strazi, ar rezulta in urma unui calcul foarte simplu- metru liniar de strada, inmultit cu 7m-latimea carosabilului pavat existent, ar rezulta o cantitate uriasa de piatra, suficienta pentru pavarea a 20000mp! adica 2hectare! Cat reprezinta, domnule primar, dupa calculele dumneavoastra, necesarul de piatra necesar finalizarii lucrarilor?

  6. e doar o perdea de fum asta cu dusul pietrei in Unirii…oricine merge acolo poate vedea ca piata e 75-80% terminata ( mai e de terminat latural dinspre Lenau) si ca este suficenta piatra pentru ce a ramas…..iar pe Alecsandri si pe celelalte strazi se pune piatra NOUA, doar in Unirii se foloseste veche. Deci varianta asta pica…ramane varianta ca totul e o afacere ” de partid” : luam piatra si ne iasa si 3 mil euro ….