Esti nemultumit de notele de la Evaluarea Nationala 2012? Vezi cand si unde poti depune contestatie!

Elevii care sunt nemultumiti de notele obtinute la probele Evaluarii Nationale pot depune contestatii, la unitatile de invatamant, conform metodologiei de examen. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati daca v-ati decis sa depuneti contestatie!

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a evaluarii nationale, iata care sunt pasii de urmat in cazul in care va hotarati sa depuneti contestatie:

Contestatiile la probele scrise se depun si se inregistreaza la centrul de examen, in perioada prevazuta de calendarul Evaluarii Nationale.
Presedintele comisiei, impreuna cu un membru al comisiei, primesc contestatiile si le inregistreaza.
Dupa centralizarea, in centrele zonale de evaluare, a cererilor prin care se contesta notele obtinute la evaluarea initiala, lucrarile ale caror note initiale au fost contestate se secretizeaza.
Lucrarile se inainteaza, prin delegat, comisiei judetene de contestatii, singura in masura sa acorde o noua nota lucrarii.

Comisiile de contestatii judetene reevalueaza lucrarile primite si acorda note lucrarilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.
Dupa terminarea evaluarii si deschiderea lucrarilor, presedintele comisiei de contestatii analizeaza notele acordate dupa reevaluare, in comparatie cu cele acordate initial. In situatia in care se constata diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, in plus sau in minus, intre notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o alta comisie, formata din profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectand cu stricte e baremul de evaluare si de notare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestatii.
Pentru lucrarile care au primit initial o nota finala mai mica decat 9,50, nota definitiva a lucrarii este cea acordata de comisia de contestatii, daca intre nota initiala si nota obtinuta la reevaluare este o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Daca diferenta dintre cele doua note este mai mica de 0,50 puncte, nota definitiva a lucrarii este nota initiala, acordata in centrul zonal de evaluare.
Pentru lucrarile care au primit initial o nota finala cel putin egala cu 9,50, nota definitiva este nota acordata de comisia de contestatii, in urma reevaluarii.
Rezultatele la contestatii se comunica celor in drept prin afisare la avizierul unitatii de invatamant, conform calendarului.

Rezultatele finale ale Evaluarii Nationale sunt afisate luni, 2 iulie.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.