Eveniment educational inedit la Timisoara – SEED, editia a V-a – Scolile sunt invitate la invatarea prin conectare si prin apropierea de realitate

Timișoara 9 mai, În perioada 20-26 mai, Asociația Părinți în Dialog, cu sprijinul Școlii Gimnaziale Babel, organizează SEED (Săptămâna Europeană a Educație Democratice) cu tema: Școli conectate. Școli pentru viață. Evenimentul, ajuns la cea de-a V-a ediție, se adresează cadrelor didactice din întreg județul; un deziderat în acest an este includerea în comunitatea SEED a 20 de profesioniști în educație ce predau în mediul rural.

Conferințe și ateliere cu profesori invitați din Belgia și Olanda

În weekendul 20-22 mai vor avea loc 2 conferințe și 4 ateliere cu Suze Roelofs-Emonds, Juul Aldenhuijsen și Tom Goevers, formatori internaționali, experți în Învățarea Experiențială, din Belgia și Olanda. Între 23-26 mai, se vor desfășura 4 ateliere facilitate de învățători și profesori ai Școlii Babel, care vor împărtăși din experiența lor la clasă și în comunitatea școlară.

Printre subiectele abordate la SEED 2022 se numără: perspectiva copilului, conectarea în procesul de învățare, învățarea profundă și relevantă, auto-direcționarea, implicarea, filosofia pentru copii, literația și poveștile, autonomia copiilor, relația cu sine și cu colegii.

Anul acesta, pornim cu nevoia de revenire la comunitate și relevanța învățării care să atingă inima fiecărui copil. Scopul nostru este să contribuim cu practici și instrumente concrete care să ajute educatorii, învățătorii și profesorii să aducă mai multă stare de bine și experiențe cu sens în clasele lor, astfel încât să avem mai puțini copii care se simt deconectați de învățare și de viața școlii. Credem că o comunitate școlară sănătoasă, incluzivă, în fiecare oraș și sat, poate să producă o schimbare majoră în viața comunității la nivel mai larg“, ne spune Monica Diaconu, coordonator academic al Școlii Gimnaziale Babel.

Modalitatea de înscriere

Înscrierea la SEED se face completând formularul online disponibil în pagina evenimentului: https://www.scoalababel.ro/comunitate/proiecte/seed-editia-a-5-a/.

SEED este rezultatul colaborării cu Tweemonds (Centrul Olandez pentru Stare de Bine și Implicare în Școli) și CEGO (Centrul pentru Învățare Experiențială din Leuven), parteneri cu tradiție, alături de Școala Babel încă din 2018.

Totodată este un demers care se bucură de susținerea comunității din Timișoara și România: Universitatea Politehnica din Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Hambarul cu carte, Librarul cu papion, Cufărul cu povești, Fundația Comunitară Timișoara, Fundația Hațegan, InEdu (Inițiativa în Educație), Merito, RSF (Romanian Science Festival).

„Rolul vieții din școală în dezvoltarea copiilor a devenit evident în anii de pandemie. Ne dăm seama chiar mai mult de importanța lucrurilor atunci când nu le mai avem. Viața în comunitate, cu toate provocările ei, legăturile dintre indivizii ce creează școala, conectarea dintre școală și comunitatea mai largă sunt elemente esențiale ce ne-au lipsit și care acum pot avea o nouă dimensiune”, mai adaugă Diaconu.

Deschiderea evenimentului are loc în 20 mai, începând cu ora 17:00 la Sala Multifuncțională a Consiliul Județean Timiș. Prima parte a SEED (21-22 mai) va avea loc la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara, iar atelierele din timpul săptămânii (23-26 mai) se vor desfășura la Școala Gimnazială Babel. Taxa de participare variază între 100 și 300 de lei, în funcție de pachetul ales. Organizatorii vor oferi burse de participare cadrelor didactice debutante și studenților.

Detalii despre programul complet găsiți aici: https://www.scoalababel.ro/comunitate/proiecte/seed-editia-a-5-a/.

Despre Școala Gimnazială Babel

Școala Gimnazială Babel s-a născut în 2016 din dorința unor părinți și profesori din Timișoara de a oferi șansa la o învățare de calitate pentru copiii din Timișoara și din România. Astăzi, în jurul Școlii Babel s-a dezvoltat o comunitate de peste 180 de familii, 30 cadre didactice și 210 copii. Școala urmează curriculumul național și este autorizată de Ministerul Educației. Din septembrie 2022 se deschide Liceul Babel, cu 34 de elevi în clasa a IX-a. Obiectivul este de a oferi un ecosistem educational autentic, funcțional în cultura românească care să asigure întreg parcursul de la clasa pregătitoare la clasa a XII-a.

www.scoalababel.ro

Despre Asociația Părinți în Dialog

Din 2016, Asociația Părinți în Dialog este motor pentru transformările din sistemul educațional din România. Printre proiectele Asociației se numără: Școala Gimnazială Babel, Join Learning, Summer Fun, MakerSquad, MakerSpace, Grădina prin ochii științei, Școala Părinților, Vara profesorilor altfel, Atelierele Profesorescu și SEED (Săptămâna Europeană a Educației Democratice). Cu fiecare dintre aceste proiecte, Asociația Părinți în Dialog a ajuns la tot mai mulți membri din comunitatea locală, națională, dar și internațională.

www.parinti-in-dialog.ro

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.