Eveniment istoric: o sonda de cercetare a ajuns pe orbita unuia dintre gigantii sistemului solar

O sonda de cercetare lansata in urma cu cinci ani, care avea ca misiune studierea planetei Jupiter, a ajuns la destinatie. Sonda construita de americani a intrat in atmosfera celei de-a cincea planete din sistemul solar.

Misiunea sondei Juno este completa, ultimul reactor a propulsat-o in orbita planetei. Acum, sonda satelizeaza in jurul planetei Jupiter, noteaza Descopera.

Principalul cercetator al sondei a declarat marti dimineata: ,,Motorul principal va arde inca 13 minute pentru a plasa sonda pe traiectoria stabilita de 53,5 zile in jurul planetei”.

Pentru a economisi combustibil, sonda va fi plasata in atmosfera planetei pentru un studiu de 53,5 zile in loc de o traiectorie de 14 zile.

Perioada de 14 zile va incepe dupa arderea ultimului reactor al sondei Juno, din cadrul misiunii, pe 19 octombrie.

Modificarea frecventei semnalelor radio primite din parte sondei Juno au indicat faptul ca motorul a pornit la timp. Inginerii au monitorizat modificarea undelor Doppel, cauzate de schimbarile de viteza ale sondei in contact cu ecartamentul pentru a şti daca arderea a atins rezultatul dorit.

Confirmarea satelizarii cu succes a ajuns pe Pamant la 11:53 p.m. (6:53, ora Romaniei) printr-un transmitator radio, starnind aplauze si zambete in camera de control din Laboratorul de Propulsie NASA, din Pasada, California.

Citeste mai multe: AICI

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ma doare retina cand citesc asa articol