Cercetatorii americani au dovezi care spun ca exista viata in spatiu. Totul a pornit de la un meteorit care a explodat deasupra Canadei acum 11 ani.
Fragmente din meteoritul care a aterizat in Lacul Tagish contin o combinatie de component organice.
Printre elementele organice pe care cercetatorii le-au gasit in fragmentele de meteorit sunt incluse aminoacizi si acizi monocarboxilici, amandoi essentiali pentru evolutia primelor forme de viata de pe Terra.
Analizele chimice au scos la iveala date despre istoricul pe care l-au avut pe asteroidul din care s-a desprins meteoritul care a cazut pe Terra si a intarit teoria potrivit careia materialele organice isi au originea in gazelle si norii de praf dintre stele.
Daca teoria este corecta, atunci formele de viata s-ar fi putut raspandi in sistemul nostru solar aflat in plin proces de dezvoltare. Tot astfel ar fi putut aparea si viata pe Marte.
Coordonatorul echipei de cercetatori care au studiat fragmentele de meteorit, Dr. Chris Herd, de la Universitatea din Alberta, a explicat: “Amestecul de molecule pre-biotice, atat de importante pentru apartia formelor de viata, depindeau de ceea ce se intampla la nivelul asteroidului. Geologia unui asteroid are o influenta asupra modului in care au ajuns moleculele acestea pe Pamant”.
Expertii sunt convinsi ca aceste elemente chimice pe care le-au analizat nu sunt rezultatul unei contaminari care a avut loc pe Pamant.
Mark Sephton, un geochemist de la Imperial College din Londra, care nu a fost implicat in studiu, a declarat pentru The Scientist: “Este o dovada reala a hidro-sintezelor care au loc in asteroizi si a faptului ca toate componentele care rezulta de aici au un rol biologic”.