Explozie de infectii respiratorii la Timisoara. Peste 100 de oameni, intre care 10 copii, internati in Spitalul Victor Babes in ultimele zile

TIMISOARA. Val de internari la Timisoara. Serviciul de garda al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, luat cu asalt de bolnavi. Intre 15 si 20 de pacienti s-au prezentat zilnic pentru evaluare din cauza unor infectii respiratorii acute.

CITESTE SI: Inspectorii OPC din Timis, ‘bombardati’ cu reclamatii. Din 5.000 de plangeri, doar putin peste 200 au fost neintemeiate. Au curs amenzile si sanctiunile la supermarketuri, fast-fooduri si patiserii

Majoritatea prezentau stari febrile, dureri de cap, frisoane, secretii nazale abundente, tuse, dureri in gat. Au fost investigati, li s-a administrat un tratament simptomatic si cei mai multi au fost lasati sa plece acasa. Nu putini sunt, insa, cei care au necesitat internarea in spital pentru ca au dezvoltat inclusiv insuficiente respiratorii. Practic, in acest moment, mai bine de jumatate dintre paturile destinate bolnavilor acuti sunt ocupate de pacienti cu infectie respiratorie, fie ca vorbim de virusuri gripale, Sars-CoV-2, IACRS, si asa mai departe”, spune prof. dr. Cristian Oancea – manager Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Medicii recomanda ca la primele semne de boala pacientii sa se adreseze medicului de familie sau Centrelor de Permanenta pentru a incepe cat mai repede tratamentul. Amanarea administrarii de medicamente simptomatice poate duce la o agravare a bolii.

Cele mai multe infectii respiratorii sunt de origine virala si nu necesita antibiotic. Daca, insa, dupa 2-3 zile de administrare de simptomatice nu se observa o imbunatatire a starii de sanatate, ba dimpotriva, de exemplu, observam ca sputa dintr-o culoare albicioasa devine galben-verzuie, inseamna ca avem deja o suprainfectie si in acel moment este necesara administrarea unui antibiotic. Am mai spus-o si o repet de fiecare data: nu trebuie sa facem abuz de antibiotice, nu trebuie sa administram la primele simptome antibiotice, pentru ca riscam sa ajungem la momentul in care nu vom mai putea trata chiar si infectii banale, intrucat organismul nostru va dezvolta o rezistenta. si, atunci cand vom avea o infectie severa, nu o sa mai avem solutii terapeutice”, spune prof. dr. Cristian Oancea – manager Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara.

In prezent, peste 100 dintre cele 170 de paturi destinate pacientilor cu boli acute din cadrul Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara sunt ocupate de pacienti cu viroze respiratorii.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. tara de antivaccinisti.
    tara de oameni care au votat democratic un criminal(Iliescu)

  2. Anul trecut de ce era numita covid aceeasi boala? Ca sa va faceti numarul?

  3. e ceva normal efectul carpei șa gura scade imunitatea ,chiar nimeni nu zuce nimic de carpele la gura ,unde sant intitulatii asa zisi medici

    • Mi a zis un medic la fel, ca datorita purtării măștii a scăzut imunitatea. Și va dura o perioada pana ne o vom recupera. Am fost mereu împotriva măștii, la fiecare vaccinare am cerut renunțarea la ea.

      • Atunci medicii din urgente care poarta masca mai tot timpul ,după cum spui tu ar trebui sa fie morți deja🤣🤣

  4. Nu se mai cheama covrig?