Facebook si Google s-ar putea inchide pe 23 ianuarie! VEZI care sunt motivele!

Cele mai importante companii de internet din lume: Amazon, eBay, Facebook sau Google ar putea sa-şi suspende serviciile pentru a protesta impotriva unui proiect de lege controversat impotriva pirateriei, dezbatut in Congresul american.
Un proiect de lege american impotriva pirateriei, SOPA (Stop Online Piracy Act), i-a facut pe reprezentantii celor mai mari companii americane de internet din lume sa ia in calcul o forma extrema de protest: suspendare serviciilor pe care le ofera. Printre aceste companii se numara Facebook, Twitter, Google, Amazon, eBay, FourSquare, Mozilla, PayPal, Wikimedia şi Google, scrie extremetech.com.
Aceste companii se tem ca daca proiectul de lege va deveni realitate, pe internet va fi inaugurata o epoca a cenzurii. SOPA prevede ca detinatorii de copyright vor putea inchide website-uri care le-au preluat continut, fara sa aiba nevoie procese sau de hotarari judecatoreşti. De asemenea, motoarele de cautare ar putea fi determinate sa de-indexeze anumite site-uri, iar site-urile de plati online ar putea fi obligate sa anuleze anumite tranzactii. in schimb, gigantii din industria de film şi din cea muzicala sustin intens acest proiect de lege.
Potrivit lui Markham Erickson, presedintele NetCoalition (care reuneste companiile de internet mentionate mai sus), varianta unei suspendari a serviciilor devine tot mai probabila pe zi ce trece.
Inca nu s-a luat o decizie clara daca aceasta forma extrema de protest va acea loc sau nu, in conditiile in care companiile se tem ca suspendarea serviciilor vor determina un val de manie din partea utilizatorilor.
Cel mai probabil, site-urile vor deveni indisponibile pe 23 ianuarie, in conditiile in care Senatul va dezbate proiectul de lege SOPA o zi mai tarziu, pe 24 decembrie

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.