Factura la gaz se va dubla in aceasta iarna. Anuntul ANRE

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) anunta ca de iarna aceasta facturile la gaze se dubleaza.

CITESTE SI: Caloriferele ar putea fi incalzite de la 1 octombrie la Timisoara. Colterm incepe probele la rece

Anuntul a fost facut chiar de vicepresedintele institutiei, care considera ca este justificata cresterea pretului si afirma ca acesta este doar inceputul.

Eu ma astept ca in viitor, de la 1 ianuarie 2022, sa vedem intr-adevar si in preturile finale de la consumatorii casnici evolutia preturilor din angro la energie electrica si gaze naturale. Ma astept la preturile de serviciu universal, aplicate de la 1 iulie 2022, la inca o crestere de cel putin 5% in valoarea facturii in pretul final al facturii la gaze naturale. Ofertele actuale din piata ar putea conduce chiar la dublarea pretului final la gazele naturale pentru iarna aceasta”, a precizat vicepresedintele ANRE, Zoltan Nagy Bege, intr-o interventie in direct la Antena 3.

Acesta a fost întrebat apoi ce a facut ANRE pentru populatie mai exact, daca acum vom avea scumpiri de 100% la gaze, iar vicepresedintele ANRE a raspuns:

Pai ANRE cum poate influenta pretul angro din Europa? Daca spuneti ca ANRE e de vina pentru evolutia pretului de energie electrica sau gaze naturale, care este exact identic in Europa cum e in Romania, imi dati si argumente, atunci eu imi dau si demisia de la ANRE si plec”, a completat Zoltan Nagy Bege.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Scumpirea facturilor de gaze si curent sub guvernul PNL-USR nu e accidentala ci programata si premeditata, scopul fiind implementarea obiectivelor neomarxiste antinationale pe care chiar neomarxistii le-au marturisit. Printre acestea amintesc:
    1. Pierderea proprietatilor de catre oameni
    Romania este una dintre tarile UE cu cei mai multi proprietari. Romanul, din fire, cand a avut un pic de ban, si-a luat casa si pamanant. Cand esti proprietar si nu ai rate esti independent. Cand stai intr-o casa unde ai rate pe 30 de ani, cum e in Vest, nu-ti permiti sa nu mergi la lucru pentru ca nu-ti convine ceva, astfel ca devii submisiv doar ca sa nu iti pierzi casa luata pe rate de 30 de ani.
    Venind acest val de scumpiri la facturi, destui oameni vor acumula atatea datorii incat vor ajunge sa nu le mai poata plati, astfel ca li se vor lua casele. S-a mai intamplat asta in Romania.
    Asa se implineste dorinta Oanei Bogdan de la PLUS, care a spus ca „Am fi mai buni dacă nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri”.
    2. Distrugerea economiei Romaniei
    Toate econonomiile functioneaza pe curent. Tarile care doresc sa-si creasca economiile se preocupa in primul rand sa fie independente energetic. Nu poti creste economic cand depinzi de curentul facut de altii. De aceea si Ceausescu a facut in anii ’70 atatea hidrocentrale si termocentrale, ca sa nu depinda de curentul altora.

    • Ho ma, ia-ti Xanaxul si mergi la Jebel ca ai loc de salon cu Lae. Marș.

  2. Usr ul și PNL și au bătut joc de această țară, cei mai mari tradatori de țară, v am votat pana acuma ,însă de data aceasta promit ca nu voi mai merge la niciun vot . Ca iese psd , nu mai am teamă, la fel e , ăștia fură dar nu trădează sa și vândă țara.

    • Doar aberatii ziceti…
      Atata timp cat noi nu producem cat consumam (gaze) si cumparam de dincolo la acelasi pret ca alte tari (Germania, Franta….) pretul este ca dincolo. Si cum se scumpeste acolo se scumpeste si aici…
      Ca nu producem cat consumam nu e de azi de maine e de la revolutie pana acum.
      Ca inainte se mai dadeau anumite ajutoare de la stat ca consumatorul sa nu plateasca asa mult, da s-a facut dar nu e ok, din pacate daca tot dam ajutoare unde o ducem.
      Romanul nu vrea mariri substantiale la impozite, taxe si acize, dar vrea ajutor de la stat…
      Da nu sunt salarii ca dincolo, dar cumperi gazul de dincolo la pretul de dincolo, clar nu ai cum sa-l dai la un pret sub pretul de achizitie…

  3. Pretul e dublu. Salariile de 400 euro. Tara lu’ peste prajit

  4. Eu personal fac naveta in Austria la munca 🥲din păcate in România avem prețuri mai mari decât in Austria la energia electrica și la prețul de gaz suntem egali iar salariile in România sunt de 400€ majoritatea ,pensiile deplorabile de 300 € majoritatea …..