Faianta, inlocuita de sticla in bucatarie! Pretul pentru un metru patrat variaza intre 40 si 200 de euro!

TIMISOARA. O noua tendinta isi face loc in casele timisenilor. Ultima fita in materie de amenajarea bucatariei o reprezinta sticla. Faianta ajunge, treptat, inlocuita complet din spatiul pentru gatit.

Placile de ceramica nu mai sunt atragatoare pentru persoanele potente financiar, care doresc sa impresioneze vizitatorul. Pentru inceput, abonate la acest trend sunt persoanele cu bani, din cauza pretului destul de ridicat al materialului folosit. Pretul unui metru patrat de sticla, cu o grosime de opt milimetri poate ajunge la 200 de euro.

Faianta este mult mai ieftina: are un pret exprimat in lei si situat inte cateva zeci si cateva sute de lei. In balanta cu montarea faiantei intr-o bucatarie, timpul de aplicare a sticlei este mult mai scazut. Astfel, bucatile de sticla sunt montate intre doua si cinci ore fata de poate peste o zi cat ar dura acoperirea peretilor cu placile ceramice.

„De obicei nu se monteaza un perete intreg. Sunt puse bucati in partea de jos si in partea de sus a peretului, in zona mobilierului de bucatarie. Merge repede pentru ca trebuie doar aplicate patru suruburi pentru fiecare bucata de sticla”, ne spune Diana Ciobotea, managerul unei firme de amenajari interioare. Daca spatiul este mai redus, timpul de montare poate scadea sub doua ore.

Diverse modele, pentru toate gusturile

Modelele pentru care pot opta timisorenii acopera o paleta larga de gusturi. Simpla sau fumurie, infoliata pe spate, cu diverse culori (alb, rosu, albastru, verde etc.), mata, de opt sau de zece milimetri grosime, bucataria poate arata asa cum isi doreste clientul.

Sticla poate crea reflexii pe care clientul nu le doreste. In acest caz, el poate comanda material antireflexiv. Sticla este igienica si usor de intretinut astfel ca poate fi un material ideal pentru amenajarea bucatariei. Bineinteles, si costurile sunt pe masura. Metrul patrat de material porneste de la 40 de euro, pentru sticla simpla, slefuita. Folia mai costa 15 euro pe metru patrat.

Varianta sablarii materialului are un cost de peste 30 de euro/metru patrat. Securizarea sticlei, calitatea ei, dar si furnizorul materialului influenteaza serios pretul de montare. Clientul poate ajunge sa scoata si 200 de euro din buzunar pentru un metru patrat, spune Diana Ciobotea.

„Sticla este securizata pentru a nu provoca raniri. La bucatarie mai umbli cu un vas, mai atingi peretele. Securizata, aceasta, daca se sfarama, se imparte in zeci de bucati, precum parbrizul unei masini, dar nu raneste pe nimeni“, a adaugat managerul firmei timisorene.
Din acest punct de vedere, sticla este mai sensibila decat faianta, dar siguranta clientului nu este pusa in pericol.

Diferenta consta in pret si eleganta

In ciuda crizei economice, unii banateni aleg aceasta varianta a amenajarii bucatariei. Datorita unui aspect elegant oferit incaperii, comenzile s-au mentinut in tendinta anului trecut.

„Anul, la noi incepe in luna mai, ca in constructii. In primele luni e frig, in aprilie sunt sarbatorile, din mai pana in iulie incep comenzile, august e luna concediilor, iar perioada de varf este septembrie-octombrie. Unii aleg si in decembrie sa-si amenajeze bucataria, ca vor sa fie frumos aranjata de sarbatori“, a explicat Diana Ciobotea.

Diana Ciobotea

Diferenta, in afara pretului, dintre sticla si faianta, este reprezentata in special de aspectul elegant pe care prima varianta il ofera locuintei. Specialistii spunca ambele variante sunt la fel de rezistente in timp.

Conteaza mult calitatea materialului, dar si forma peretilor. Din luna mai, pana la sfarsitul lui iunie, 10-12 comenzi  au fost facute deja facute, semn ca unii  dintre timisoreni, care locuiesc la casa si au un spatiu mare de acoperit, opteaza pentru varianta de fita a designului interior al bucatariei.

„Deocamdata, clienti sunt persoanele cu locuinte bine aranjate. Putini sunt cei care locuiesc in apartament. Sticla e folosita mai ales la case, unde spatiul permite montarea ei“, a precizat specialistul timisorean.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Buna ziua,

    Va rog sa-mi trimiteti datele de contact ale firmei care se ocupa cu asta.

    Multumesc!

    • daniglassprod.com

      Montaj si decupare dupa cerintele dvs.

  2. Placari cu sticla colorata LACOBEL.

    daniglassprod.com

    Montaj si decupare dupa cerintele dvs.