TIMISOARA. Timisorenii care nu-si curata trotuarele din fata imobilelor in care locuiesc risca amenzi usturatoare de la politistii locali. Mai mult, pot fi pusi sa plateasca despagubiri daca cineva sufera accidente din cauza ghetii.
Potrivit presedintelui Federatiei Asociatiilor de Locatari Timisoara, Petru Olariu, timisorenii sunt obligati prin lege sa indeparteze zapada si gheata de pe trotuarele din dreptul imobilelor in care locuiesc sau pe care le folosesc in alte scopuri, cel tarziu pana la ora 9:00 dimineata.
„Dupa ora 9:00, aceasta obligatie revine agentilor economici in situatia in care la parterul imobilelor de locuit functioneaza astfel de persoane juridice”, a declarat Petru Olariu.
In caz de gheata si polei, oamenii sunt obligati sa presare nisip, rumegus sau alt fel de materiale antiderapante pe trotuare. Odata cu trotuarele, timisorenii trebuie sa curete si parcarile ecologice, mai spune presedintele FALT.
„Pentru a nu fi amendati sau, mai rau, de a se ajunge sa platim despagubiri acelora care sufera accidente din cauza trotuarelor necuratate, solicitam asociatiilor de locatari sa ia de urgenta masuri pentru curatarea zapezii”, transmite Olariu.
In plus, FALT ii roaga pe timisoreni sa degajeze si zapada din parcarile de langa blocuri, evitand astfel eventualele accidente auto si ingreunarea traficului in zona.
Pareri
DAR PARCARILE? TOT NOI, NU? CA NIMENI NU SE BAGA IN PARCARI CA VEZI DOAMNE.
Timisorenii sunt invitati sa trimita informatii si poze cu drumurile din cartiere, pentru material jurnalistic 🙂
Spaţiile verzi, carosabilul sau trotuarele, toate erau odată în grija Sfatului Popu/lar. Tot acolo mergeai cu jalba în proţap să-ţi descarci desaga de nemultumiri. De-alungul celor 16 ani însă domeniul public a devenit o fată Morgana (în Timişoara). Rând pe rând iarba a fost externalizată către firma consiliului local, asfaltul a devenit obiectul de activitate a unei regii autonome tot a consiliului local, iar trotuarul a fost dat în folosinţa şi întreţinerea rezidenţilor clădirilor învecinate. Ce a mai rămas : spaţiile publicitare, terenul de sub case, studiile de fezabilitate şi bineînţeles bugetul local. Cu alte cuvinte la plăcinte inainte, la război numai înapoi. Aleşii noştri, care sunt la cârma oraşului lor de cinci stele, s-au împăiat cu ameninţări şi măsuri coercitive, aşteptând ca cetăţeanul, care i-a votat, să calce pe bec. Nu mai are voie să deţină mai multe animale, nu mai poate să cultive pomi fructiferi sau doamne fereşte să taie craca care-i bate în geam. Tradiţia românului de a da cu var pomul sau gardul a fost interzisă cu desăvârşire. Parcarea ecologică, care i-a modificat spaţiul verde dintre blocuri, a devenit o grijă în plus şi motiv de coerciţie. Statul pe iarbă, un subiect foarte delicat de-alungul timpului, este o himeră, locul de parcare plătit un lux, iar taxele şi impozitele cresc an de an. Avem proiecte pentru 2020 şi planuri pentru Bega. Până acum s-a dat vina pe criza mondială pentru nerealizări. Dacă cineva este de vină, acela poate fi numai consiliul local şi iaca aşa, vom avea în IUNIE din nou sloganul „fapte, nu vorbe”…