Fantanile arteziene inlocuiesc piticii de altadata in gradinile din Timisoara!

Fie ca vorbim de o gradina cu gazon, flori, arbori, sau cu spatii amenajate pentru relaxare sau una care sa le cuprinda pe toate, fantanile arteziene aduc un plus de imagine.

Cu un design la alegere, potrivite pentru orice spatiu si nu cu foarte multi bani, fantanile sunt pe placul a tot mai multi timisoreni. „Mi-am facut singur o fantana arteziana. Mi-au ramas materiale de la decorarea gradinii si efectiv cu materiale pe care le aveam deja, am construit o fantana arteziana. Mi-a sugerat un prieten care facuse la fel. Fara nicio investitie am facut un loc din care sotia mea nu se mai dezlipeste“, spune Zoran Popa, unul dintre timisorenii care poseda o astfel de fantana.

Pentru cei mai putin inventivi, sau daca vreti un lucru de calitate facut de specialisti, care sa va infrumuseteze spatiul verde trebuie sa stiti ca pretul unei fantani arteziane incepe de la aproximativ  200 euro, dar poate ajunge si la cateva mii de euro. De exemplu, o fantana arteziana de 180 cm, confectionata din ciment alb si praf de marmura antichizat (pentru a crea un aspect mai deosebit), cu o statuie si doua ulcioare, costa 250 euro, iar o fantana decorativa din fibra de sticla cu aspect de roca naturala, de 240 cm, costa 800 de euro. Fantanile au sistem propriu de recirculare a apei, lucru care inseamna ca nu au nevoie si de apa curenta. Se comporta normal la varietatile de temperatura si sunt usor de curatat. In general se ampleaseaza in apropierea casei, undeva sa poata fi admirate si auzite si din interiorul casei. Pentru o fantana de dimensiune mica si medie spre mica intretinerea consta in schimbarea apei, spalarea si vopsirea cuvei daca e cazul.

Daca aveti o fantana mai mare, lucrurile se schimba putin, insa exista firme care se ocupa si de acest aspect, in general cele de la care achizitionati fantana. Aceste firme se ocupa de curatarea bazinului si a orificilor, intretinerea si igienizarea statiei de pompare, intretinerea si reconditionarea aspectului exterior, curatarea depunerilor, verificarea electricitatii daca este cazul etc. „Exista solutii speciale pentru curatarea apei care nu sunt foarte scumpe, undeva la 30 lei pe an. Am mai spus ca este o investitie minima“, mai adauga Zoran.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.