Fara cozi la impozite, in prima zi de plata din 2013, la Timisoara. Totusi, ghiseele au fost deschise mai devreme

TIMISOARA. Timisorenii nu s-au mai inghesuit sa-si achite taxele si impozitele locale in prima zi de plata din an. Miercuri, dis-de-dimineata, la sediul Directiei Fiscale asteptau 50 de oameni. Desi programul de lucru incepe la 8:30, reprezentantii Directiei Fiscale au decis sa nu ii lase pe timisoreni sa astepte si au deschis ghiseele la 7:30.

„Programul normal de lucru incepe la ora 8:30. Tine pana la ora 18:00. In prima zi de plata a impozitelor am deschis mai devreme, la 7:30, ca sa nu ii facem pe oameni sa astepte”, ne-a declarat Adrian Bodo, directorul Directiei Fiscale.

CITESTE SI: E oficial: timisorenii vor plati taxe si impozite locale ca in 2012, dar amenzi mai mari, au decis consilierii locali

O timisoreanca de varsta a treia s-a trezit cu noaptea in cap sa-si achite darile catre bugetul local. Motivul? „Am venit sa-mi iau grija de la impozit. Am platit 1 milion (n.r. 100 de lei) pentru apartamentul cu doua camere, e mai greu cu banii, dar m-am scapat”, ne-a marturisit femeia.

„Am venit sa scap de-o grija. Mai bine platesc acum decat sa vin dup-aia. Am avut de platit 150 de lei, pentru apartament si masina”, a povestit un alt timisorean.

Potrivit sefului Directiei Fiscale, timisorenii nu se mai inghesuie sa-si plateasca prima transa a impozitelor in prima zi de achitare din an.

Au fost cam 50 de oameni la 7:30. Nu vin sa stea la cozi ca in alti ani, dar asta nu inseamna ca noi nu incasam. In mod normal, vin peste 1.500 de oameni pe zi sa-si plateasca impozitele”, ne-a mai spus Adrian Bodo.

Cei care isi platesc darile catre bugetul local pana in 31 martie beneficiaza si de o scutire de 10 la suta. Daca in alte orase din tara taxele locale au crescut, la Timisoara nivelul acestora a ramas ca in anul 2012, a decis Consiliul Local in sedinta ordinara de marti.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.