Fara masini in viitoarele mari santiere la Timisoara. Primaria nu mai vrea trafic alternativ in timpul lucrarilor pe bulevarde

TIMIȘOARA. Viteză de lucru și calitatea în modernizarea marilor bulevarde din Timișoara au fost afectate de faptul că s-a muncit în timp ce șoferii traversau șantierele, susține viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău.

CITESTE SI: Bucla de intoarcere pentru tramvaie de la fosta Optica, mutata la intrarea in viitorul stadion lego de la Timisoara. Va fi asezata intr-o piata publica noua, dar nu se stie cine o va face

El spune că atât pe Stan Vidrighin, cât și pe Cetății sau Bogdăneștilor s-ar fi muncit mai rapid dacă nu erau lăsate mașinile să circule alternativ, cu restricții, pe lungimea acestor bulevarde.

La următoarele șantiere, conducerea primăriei vrea să oprească traficul auto.

Asta este un lucru pe care îl vom schimbă în viitor, pentru că concluzia pe care o avem după aceste șantiere este că atât Stan Vidrighin, cât și Cetății, cât și Bogdăreștilor puteau să fie finalizate cu mult timp mai repede, unele cu șase luni, altele poate chiar cu un an mai repede, în cazul în care am fi avut niște închideri mai radicale, mai totale. Asta, în mod evident, creează probleme pentru trafic, dar… este, cred că, mai de dorit să avem niște probleme punctuale pe un timp mai scurt, decât să avem probleme pe un timp mai lung„, a declarat viceprimarul Ruben Latcau.

Acesta recunoaște că pe Stan Vidrighin, în zona industrială, era imposibil să închidă complet circulația, însă la următoarele proiecte se vor lua măsuri radicale.

În cazul Vidrighinului, evident, situația este mai particulară pentru că aici alimentăm o zonă industrială și este nevoie în permanență să permitem, și a fost nevoie în permanență să permitem accesul pentru traficul greu, mai ales pentru zona industrială și pentru a deservi companiile care funcționează aici, dar, în principiu, pe viitor, așa vom vrea să funcționăm, să închidem sectoare întregi, să nu mai permitem accesul alternativ, că ritmul de execuție a lucrurilor să poată să fie susținut, că durata de implementare a acestor proiecte să scadă și mai ales că procesele tehnologice de execuție să fie mai calitative.
Adică în momentul în care intervenim într-un areal să putem să intervenim complet, să nu rămânem mereu cu cioturi, cu branșamente, cu lucrări rămase pentru sfârșit, care în mod inevitabil duc la probleme de calitate„, susține viceprimarul Ruben Latcau.

Cum următoarele mari bulevarde programate să fie modernizate sunt Liviu Rebreanu și Calea Sagului, printre cele mai aglomerate din oraș, rămâne de văzut cum va reuși administrația să devieze traficul astfel încât mașinile să nu încurce muncitorii și nici să nu se creeze blocaje pe străzi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ahaaaa….Deci, pasajul Solventul (care deja are 1 an intarziere in acest moment) e intarziat tot din cauza traficului? Amarata de pasarela Gelu care trebuia finalizata acum aproape 1 an, e abandonata tot din cauza traficului?
    Probabil ca si la Turnul de apa tot traficul intens e problema.

  2. Bubuie de inteligenta și tovaraxu’ !!
    Timp de 2 Ani ceva am ” bătut ” Vidrighinul ,pe jos sau cu janghina aia de linie 23 ( functiona exact asa ca si administrația orasului). Aproape zilnic de la AEM la Banatim!!!

    Au fost zile când pe lungimea totala a lucrării erau o puzderie de oameni și utilaje precum și zile când am numărat 4 oameni pe aceeași lungime!!

    Culmea era ca atunci când se anunță o ” vizita de lucru” era…………

    Restul e poveste!!

  3. Hai mah…. cum poti sa votezi analfabeti ?!?!? si au deja 2 mandate !!!!!

  4. La cat s-a frecat menta cu saptamanile pe santierele alea din motiv de bani cu tzaraita si din cauza de incompetenta administrativa, sa dai vina pe „traficul alternativ”🤡😁🤡 e o nesimtire de care doar usere e capabil.

    Basti, ma

    • cum iti permiti sa ii zici basti lui ruben latcau care ti-o da la băssău ????

  5. Eu cred ca mai bine ar fi sa inchida orasul de tot, sa faca santierele si dupa ce termina tot sa vedem daca mai deschidem orasul. Le-a luat Dumnezeu mintile? Timisoara nu-i teren agricol caruia i se schimba destinatia. Timisoara este oras in care traiesc oameni care duc copii la scoala, solicita ambulante la domicilii, au nevoie de interventii ale pompierilor si politiei de urgenta, au nevoie de aprovizionare a magazinelor, merg la biserici si au nevoie sa se deplaseze la locurile de munca etc zilnic, cam 16 ore pe zi. Ce prostie e asta sa inchizi arterele de circulatie complet? Astia cred ca Timisoara este un joc pe calculator?