Fara panouri publicitare pe cladirile istorice din Timisoara!

Obiectele de arta monumentala, arborii si suprafetele vitrate ale cladirilor din Timisoara nu vor mai fi acoperite de afisaje publicitare, potrivit legii privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate.

Legea privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate va putea fi aplicata sustine Ministerul Dezvoltarii.

Legea va intra in vigoare dupa modificarea de catre Parlament a datei-limita pana la care mijloacele de publicitate pot fi mentinute in amplasamentele autorizate, 1 ianuarie 2012, data care, in prezent, este anterioara promulgarii legii„, informeaza ministerul.

Legea a fost elaborata ca urmare a dezorganizarii si a modului haotic in care este realizata in prezent publicitatea stradala in majoritatea localitatilor din tara.

Potrivit acestei legi, autoritatile locale vor interzice, printre altele, acoperirea cu orice mijloc de publicitate a suprafetelor vitrate ale cladirilor, precum si amplasarea de mijloace de publicitate pe obiectele de arta monumentala, pe cladirile reprezentand monumente istorice, pe arbori, pe zona carosabila a strazilor si a drumurilor, in intersectii, in sensurile giratorii si in spatiul destinat circulatiei autovehiculelor si semnalizarii rutiere.

Legea mai prevede ca regulamentul local privind amplasarea mijloacelor de publicitate va fi corelat cu prevederile documentatiilor de urbanism aprobate, iar in procesul de stabilire a regulamentului vor fi consultati si specialisti din urbanism, arhitectura, design si peisagistica.

Dupa promulgare, autoritatile publice locale vor fi responsabile cu aplicarea prevederilor legii, inclusiv cu desfiintarea constructiilor/amplasamentelor care nu vor respecta prevederile legale.

Nu interzicem publicitatea stradala, vrem doar sa o transformam intr-o activitate civilizata, care sa nu agreseze vizual cetatenii si sa nu puna in pericol siguranta publica. De multe ori, panourile sunt amplasate in puncte cu vizibilitate pentru firma care-si promoveaza produsul, dar care afecteaza traficul auto si pietonal„, a declarat ministrul dezvoltarii, Elena Udrea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. multumim din suflet doamnei udrea care apara cultura si timisoara nu va mai fi coplesite de afise cu manele
    eu sant ca si intelectual si banatean cu facultate ptr protejeara tuturor vestigilor care este pe tot cuprinsul acestui spatiu istoric banat tinut de glorie al poporului roman
    noi banatenii santem bucurosi ca mai exista oameni care apara cultura si monumentelele
    partidul democrat liberal a aratat ca este un partid adevarat cu oameni adevarati si intelectuali nu ca aia de la usl care sunt niste ciumpalaci ca bine lea zis

    • @florin
      Tu, care te pretinzi intelectual, ar trebui să știi să scrii corect românește.
      În rest, pdl=usl, ‘telectualule!

  2. Ideea e buna, e binevenita, e urat sa vezi un monument cu porcari maneliste,…nu felicit nici un partid, ci felicit initiativa.