TIMISOARA. Camera principala dintr-o casa este, de obicei, sufrageria sau, mai modern, living-ul, unde ne petrecem cea mai mare parte din timp, fie la televizor, fie la o discutie cu prietenii.
Cand amenajam aceasta incapere, ar fi bine sa tinem cont de cateva principii feng shui, ca sa beneficiem de o curgere armonioasa a energiei vitale chi.
Pozitionarea living-ului
Camera de zi trebuie sa fie o incapere confortabila, in care cei ai casei sa se relaxeze si sa se simta bine impreuna. Forma ideala pentru living este patrata sau dreptunghiulara, cu ferestre indreptate cat mai mult inspre soare. Aceasta camera trebuie sa fie situata la parterul casei si nu este bine sa se vada din usa de la intrare. Ideal ar fi ca la intrare sa existe un foaier sau un hol decorat intr-un mod atractiv.
Trebuie mentionat ca intrarea in casa este considerata usa pe care lumea circula cel mai des, si nu neaparat usa principala, deoarece, in unele case, accesul in casa se face direct din garaj. Daca usa de la intrare este situata chiar in zona prosperitatii, in SE, atunci avem de-a face cu pierderi graduale de bani. Un remediu ar fi plasarea unui ghiveci cu o planta sanatoasa chiar la intrare, langa usa. Orice frunze moarte trebuie indepartate pentru ca aduc ghinion.
Amenajarea mobilierului
Mobila trebuie aranjata astfel incat accesul prin camera sa se faca usor, fara obstacole. Nu este bine sa inghesuim prea multa mobila. Un spatiu aerisit ne va aduce abundenta. Canapeaua si fotoliile trebuie pozitionate in asa fel ca, atunci cand stam pe ele, sa nu vedem direct usa in fata noastra. De asemenea, nu este bine sa stam cu spatele la o fereastra sau direct langa usa principala, ci, mai degraba, sa avem in spate un perete.
Daca avem doua canapele asezate fata in fata, oaspetii care nu se cunosc foarte bine, pot resimti o stare conflictuala. Asa ca ori mutam canapelele intr-o pozitie neutra, ori punem o masa intre ele. Din punct de vedere feng shui, barnele vizibile oriunde in casa afecteaza curgerea lina a energiei vitale. Cel mai bine ar fi sa atarnam doua fire de bambus sau sa le acoperim cu un tavan fals. Persoanele care stau direct sub ele resimt, cu timpul, o greutate atat fizica, cat si in viata de familie. Nu este bine sa lasam in sufragerie materiale pentru curatenie. Ele simbolizeaza inlaturarea venitului, a sanatatii si a prosperitatii.
Acest spatiu reflecta viata familiei. Aici se afla carti, fotografii, diplome si alte obiecte pe care dorim sa le expunem. Atentie, insa, sa nu incarcam prea mult sufrageria, pentru ca putem obtine opusul efectului dorit. in coltul de SE putem aseza obiecte verzi sau violet, mobilier sau alte obiecte din lemn, grupate cate patru, pentru stimularea bunastarii. Tot aici mai putem pune un tablou exceptional, o planta mare sau chiar televizorul.
Daca ne consideram familia comoara casei, plasam in SE patru fotografii de familie, cu rama de lemn. Daca dorim neaparat sa avem tablouri in camera, iata cateva exemple de imagini simbolice: pesti care inoata – viata lunga, cascada – noroc, peisaje cu rasarit sau cu munti – speranta, oameni fericiti – sentimente pozitive. Imagini care nu sunt faste: tablouri in culori inchise, sau cu forme geometrice, imagini cu animale salbatice sau excesul de rosu. Daca suntem inca singuri si dorim sa atragem un partener in viata noastra, trebuie sa utilizam toate scaunele pe care ne asezam.
Este bine sa asezam plante sempervirescente si ferigi langa calculator, televizor sau orice obiect electronic, ca sa mai reducem din efectul de deionizare al campurilor electromagnetice puternice. Chiar si obiectele din pluta au acelasi efect. Materialele ce le folosim in camera de zi trebuie sa fie din fibre cat mai naturale, iar culorile cat mai relaxante si sa se armonizeze cu zona corespunzatoare fiecarui aspect din viata.