TIMISOARA. Artisti din Germania, Elvetia, Serbia si Romania isi etaleaza talentul pe zidurile orasului de pe Bega. 2.400 de tuburi de vopsea vor fi folosite de cei 70 de artisti pe durata Festivalului de Graffiti.
Festivalul se va desfasura in opt locuri: fostul bazin USZODA din Parcul Central, zidul exterior al firmei ELECTROMOTOR, infrastructura Podului peste Bega din Iosefin (nu cel istoric din amonte ci cel mai nou din aval in continuarea str. Iuliu Maniu/fosta Resitei), infrastructura Podului peste Bega Mihai Viteazu, fatada nordica a cladirii firmei Ciclop din parcarea de pe str. Stefan cel Mare, Filarmonica Banatul – zidul de la Gradina de vara, zidul “fostului Comisariat Militar”/IPROTIM in dreptul Parcarii Hotelului Timisoara si curtea interioara Cetatea Bastion Theresia (panouri de rigips).
Astazi au fost impartite tuburile de vopsea si sunt asteptati sa apara invitatii din celelalte tari.
Simultan cu acting-ul graferilor, in cadrul Facultatii de Arte si Design Timisoara vor avea loc conferinte si discutii libere pe tema GRAFFITI. Sunt invitati sa participe specialisti in arte decorative, design si Street Art si domenii conexe de relevanta (arhitectura, urbanism, media/jurnalism, comunicare, semiotica, filosofie, antropologie, etc.).
Festivalul International de Graffiti are loc de joi, 15 septembrie pana sambata, 17 septembrie, sub emblema „Timisoara Open Art City”.
Deschiderea oficiala a evenimentului a avut loc in curtea Bastionului, acolo unde au fost amplasate si patru panouri unde artistii ii vor initia si pe nepriceputi in arta desenului cu vopsea din tuburi.
„Sa va vedem la treaba. Acesta este scopul festivalului. Arta voastra are un caracter temporar, fiind vorba de ziduri si panouri drept loc de expunere, dar poate sa socheze intreaga comunitate prin mesajul pe care il transmite”, a precizat Constantin Ostaficiuc la festivitatea de deschidere.
La scurt timp, tinerii s-au pus pe treaba!
FOTO: Dariana Dragos
Pareri
Printre „meseriaşii” aceştia trebuie să fie şi cei care au pictat Timişaora cu „ICRE” şi altele.
Da, niste ruine mazagalite cu sprayuri colorate era tot ce mai lipsea viitoarei capitale culturale.Eventual capitala europeana a tiganilor.
mai lipseau niste capete patrate ca ale voastre colorate cu sprayuri, ca sigur bubuiti de cultura, atata cultura aveti in voi incat ar trebui sa fiti voi insiva capitale culturale, dar nu europene, ci sovietice.