Festivalul Luminii in Timisoara, la 100 de ani de cercetasie in Romania: peste 3.000 de gulgute aprinse in Piata Unirii. VIDEO!

TIMISOARA. S-a stins lumina in Piata Unirii din Timisoara, de Festivalul Luminii, iar zeci de cercetasi, dar si timisoreni, au mers sambata seara sa aprinda deja traditionalele gulgute, cum se numesc lampioanele cercetasilor. Peste 3.000 la numar.

Cercetasii din Timis au celebrat 100 de ani de cercetasie in Romania, printr-un festival ajuns deja la a patra editie in capitala Banatului. Pe langa lumina aprinsa in centrul orasului, membrii organizatiei nationale Cercetasii Romaniei au pregatit o multime de surprize atat pentru cei mai mici dintre timisoreni, cat si pentru cei mari.

„Festivalul luminii este un festival organizat de catre Cercetasii Romaniei. Noi ne aflam acum la a 4-a editie si pentru acest festival am organizat o serie de ateliere. Avem atelier de noduri, expozitie de pictura si fotografie, avem chiar si un atelier de carti unde fiecare poate sa vina si sa schimbe o carte cu alta, in functie de preferinte”, ne-a declarat Snejana Ung, unul dintre cercetasii de seama ai organizatiei.

La ora 21:30, iluminatul public a fost stins pret de cateva minute si peste 3.000 de lumanari au fost aprinse in Piata Unirii. Fiecare luminita a venit cu cate o dorinta pe care cel care o aprinde o poarta in suflet, ne-a spus un alt cercetas. Asadar, cine a dus acasa o gulguta dupa eveniment ar trebui sa se astepte sa i se indeplineasca dorinta pusa.

„Ne bucuram de lucrurile marunte. A aprinde o lumanare si a arata asa de frumos e o bucurie pentru noi”, a spus o timisoreanca.

Anul acesta se implinesc 100 de ani de cercetasie in România, iar aniversarea este marcata si printr-o serie de tabere organizate in toate regiunile tarii. Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei numara 2.500 de membri in 61 de filiale locale.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.