Firma care construieste de 6 ani noul Spital de Copii de la Timisoara, singura inscrisa si pentru lucrarile suplimentare de aproape 1 milion si jumatate de euro. Cladirea trebuie racordata la Colterm si recompartimentata

TIMISOARA. Cu uriase intarzieri cauzate de lipsa banilor in principal, la aproape 8 ani de la pornire, santierul noului corp de cladire al Spitalului de Copii din Timisoara trebuie sa continue. E nevoie de o serie de lucrari care nu au fost prevazute in proiectul initial si care urmeaza sa fie facute.

La licitatia lansata pentru acestea s-a inscris o singura firma. Este vorba de Sulfatim, cea care construieste noul spital din anul 2016, atunci cand a preluat stafeta de la Prompt, intrata in insolventa la doi ani de la pornirea proiectului de la Louis Turcanu.

CITESTE SI: Se ridica inca o cladire in curtea Spitalului de Copii din Timisoara. Corpul B, care e aproape gata, posibil sa fie dat in folosinta abia peste 2 ani 

Opiniatimisoarei.ro va informa inca de la inceputul anului ca au fost identificate , impreuna cu reprezentantii unitatii sanitare, o serie de lucrari care nu au fost prevazute in proiectul initial si care trebuie facute.

La finele lunii ianuarie, Primaria Timisoara a lansat licitatia pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de aceste noi lucrari, care vor presupune anumite modificari ale compartimentarilor interioare, suplimentari la instalatiile PSI, construirea de camere frigo la subsol, racordarea la reteaua Colterm si altele.

Valoarea estimata a contractului este de 5.916.306 lei fara TVA, adica aproape 1,5 milioane euro cu TVA, bani de la bugetul local.

La termenul limita de luni, 14 martie, s-a depus o singura oferta, cea a firmei Sulfatim, care lucreaza si acum la finalizarea corpului nou de la Spitalul de Copii.

Oferta a intrat in evaluare la Primaria Timisoara.

 

Lucrarile de constructie propriu-zise sunt finalizate in proportie de 90%, insa urmeaza una dintre cele mai costisitoare etape. De aproximativ 20 de milioane de euro este nevoie pentru ca spitalul sa aiba toate echipamentele necesare pentru a functiona, bani pe care autoritatile spera sa ii obtina prin PNRR.

Dupa ce e gata constructia, incepe greul. Dotarile urmeaza si valoarea lor este fabuloasa, practic de doua ori valoarea constructiei si, pentru asta, urmeaza sa primim o finantare de pe PNRR. Suntem pe o pozitie foarte buna acolo, inscrisi pe o pozitie eligibila. Speram ca in cursul acestui an sa putem sa accesam PNRR si, in cel mai scurt timp, sa si primim finantare si sa incepem achizitiile. Ca ordin de marime, in jur de 20 de milioane de euro vor costa dotarile„, a spus in urma cu cateva zile pentru opiniatimisoarei.ro medicul Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara.

Va reamintim, noul corp de cladire al Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara va avea un numar de 150 de paturi. Spatiul va fi compartimentat astfel incat sa cuprinda o farmacie si spatii de depozitare, unitatea de primiri urgente, sectia de Radiologie, policlinica si laboratoare de analiza, bloc operator si sectii de terapie intensiva, dar si saloane de ortopedie, chirurgie, prematuri si saloane pentru mame.

Cladirea are demisol, parter si sase etaje si a costat aproximativ 40 de milioane de lei. Constructia a fost demarata dupa proiectare in mai 2014, cu bani de la bugetul local si de la Ministerul Sanatatii. Lipsa fondurilor ori alocarea lor cu mare intarziere si alte probleme au dus la taraganarea lucrarilor, astfel ca sunt aproape 8 ani de cand a pornit efectiv santierul.

Daca dotarea nu va intampina piedici, primii pacienti ar putea fi internati aici abia din 2024.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Multumim vechii conduceri de la primarie de pe timpul lu Robu ca au uitat o serie de lucrari cand s-a facut si aprobat proiectul initial, iar acum pompam iar bani… si nimeni nu plateste…

    • @fotbal1 … shefu, scrie acolo ca Prompt sa a intrat in faliment….uitam ca dom` Ponta a promis 10 mil euro si primaria a primit 2 mil…. etc

      • PROMPT,s -a retras după ce a luat cascavalul gros…
        Acum isi face si cu bani europeni un complex SPA de stă mâța’ n coadă cu 85 mil.lei,din care 1/3 de la coana UE.
        SULFATIM este doar firma paravan,se zice in târg.

  2. Toate lucrarile facute la institutiile statului costa cel putin dublu ca pret . Sunt facute de mantuiala cu proiectare incomplecta ca apoi sa se mai poata da un tun . Nimeni de la Curtea de Conturi , DNA nu se autosesizeaza cu privire la jaful din ban public .

  3. Sa nu uitam faptul ca pana la darea in functiune a spitalului, COLTERM nu va mai exista (alt acrobat, alt salt mortal) (vezi stirile O.T. de azi), in alți termeni „alți bani altă distracție”.

  4. Partea cea mai trista este ca proiectul inițial a fost aprobat de DSP și achiziționat cu bani grei de spital . Se știe ca doar in deplin acord cu DSP se putea construi pana la stadiul asta , deci cu sau fără falimentul antreprenorului inițial banii au fost evaporați și Șantierul lucește a prosperitate pe dinafara, dar e inutil in interior. Planurile au fost validate , aprobate și date spre execuție , evident apoi plătite . Acum se reia lucrarea , cu Reautorizări DSP și recompartimentări plătite cu vârf și îndesat (sunt totuși 1,5 milioane pe un spital deja finalizat) . Dar așa e , cata implicare si ce realizare pentru oraș …

  5. La o socoata groso- modo pretul constructiei a ajuns la peste 2000 euro/mp.Aflam acum ca aceiasi firna de apartament a deous singura oferta pt .inca 1,5 mil.euro lucrari suplimentare. Lucrare de finisaje preluata de la Prompt din 2016.Suntem in 2022! Nu mai ca ca este situata clădirea înghesuită in centru.fara heliport,fara parcare.Curtea de Conturi Timis chiar DOARME?

  6. Aceeași conducere și acum …știu ei mersul $$$$$$. Ne emoționam ca bombardează rușii copii ucrainieni , dar nu avem nicio problema ca Hoții ăștia ne jegmanesc copiii bolnavi .

    • Adam și Boia au împărțit cașcavalul și la prima faza , ei îl împart și acuma. Hoți mizerabili