Florin Citu si-a dat demisia de la sefia PNL

Florin Citu si-a anuntat sambata demisia de la conducerea PNL, la doar 6 luni de la preluarea functiei de presedinte al partidului, in contextul in care liderii liberali care l-au sustinut au cerut acum schimbarea sa si organizarea rapida a unui nou congres al PNL.

CITESTE SI: S-a nascut Forta Dreptei Timis, cu peste 400 de fosti liberali. Ludovic Orban: ‘PNL a murit, s-a nascut UM PNL’. Cele 4 motive pentru care niciodata nu va fi primit in partid Florin Citu. Ce spune presedintele interimar de Nicolae Robu si Raul Ambrus 

Florin Citu a facut anuntul la sediul PNL, unde convoase o sedinta a conducerii, boicotata insa de liderii partidului.

As fi vrut sa imi prezint demisia in faţa colegilor mei. Nu s-a putut, doar am inregistrat-o la partid„, a spus Ciţu.

Vineri, el s-a aratat ”dezamagit” de ceea ce se intampla acum in PNL.

Fara sa-i ceara aprobarea, 40 de lideri au convocat o ședință, pentru a-i parafa lui Citu sfarsitul la sefia PNL.

Florin Citu a avut de ales: sa plece de bunavoie sau sa fie dat afara.

In 25 septembrie, premierul pe atunci Florin Citu a castigat cursa pentru sefia Partidului National Liberal cu mai putin de 1.000 de voturi in plus fata de contracandidatul sau, Ludovic Orban. Inconjurat si sustinut puternic de „echipa castigatoare”, Citu a fost sprijinit puternic si de catre presedintele Klaus Iohannis.

Liberalii isi vor alege un presedinte nou peste o saptamana. In carti este un singur nume: Nicolae Ciucă.

UPDATE: Gheorghe Flutur va fi președintele interimar al PNL până la Congresul din 10 aprilie, când ar urma să fie aleasă noua conducere, după ce Florin Cîțu a demisionat, sâmbătă, la presiunea celor care l-au instalat în funcție în urmă cu doar 6 luni.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cu fiecare mutare greșită care a tras partidul în jos, Johannis își dovedește amatorismul politic. Ne așteaptă vremuri sumbre dacă România va ajunge pe mîna PSD cu atita in abilitate de la liberali.

  2. PNL n-a fost niciodată un partid politic, cel puțin după 1989. Ci doar o adunătură de pitifelnici, baroni și baronese, galbeni, portocalii și cacanari, trădători și tot ce vreți. Adică o gașcă de smecherasi inculți, smenari, țepari bancari, cărora le-a putit romanismul. Când asemenea gusteri se împerechează cu pesedistii, avem formula perfectă a gunoiului toxic.

  3. Am murit de râs. Alo, păi dacă toate stoarfele lui Sari neni se „privatizează”, adică o roiesc de supt poala lu Peștele Dulap, ce mai rămâne din gașca istorică numită PNL? Scheletul general plagiator Ciuca?

  4. Ha ha ha ha !
    Astia nu sunt tot aia (PNL) care se scuipau , se impingeau si se paruiau ca prostituatele undeva prin septembrie la Timisoara ? Ca de bataie nu poate fi vorba , vorbim totusi de p..de .

  5. Trasnitear dumnezo

  6. Cine știe cu ce i au cumpărat demisia.
    La Crin Antonescu cum au făcut, Ati msi auzit ceva de el? Își cheltuie liniștit banii obținuți prin manevre politice, la fel Adrian Năstase și mulți alții.
    DNA e in vacanta de când a plecat Kovesy, nimic răsunător, Udrea bine mersi nu mai e fugara, isi cheltuie linistita banii furați, Ghiță e dispărut și el, Popovici și el,…. doar romanii obișnuiți se chinuie de la o zi la alta sa plătească la Enel, RON, Omv, Rompetrol companii la care statul le a dat resursele tarii pe contracte încheiate prin mita.