Fluxul intunecat, zgomotul care provoaca sinucideri, piramida de pe fundul marii.Topul fenomenelor misterioase.

De la efectul Placebo pana la zgomote misterioase auzite de comunitati intregi, oamenii de stiinta inca nu pot sa explice unele descoperiri si fenomene care au loc pe glob. In topul acestora se afla constructii despre care nu se stie cine sau de ce le-a realizat, dar si zgomote ciudate si periculoase.

Taos Hum, Zumzetul din Taos  Este un fenomen sau o serie de fenomene in urma carora apar numeroase marturii despre un presupus zgomot, de joasa frecventa. Intalnit cu precadere in Marea Britanie si in Statele Unite, dar cunoscut si in Canada sau Noua Zeelanda, zumzetul este un sunet invaziv, care e auzit de o parte din comunitate, dar nu de toti oamenii.
Pentru cei care il percep, totusi, zgomotul poate sa fie foarte deranjant, fiind legat de cel putin trei sinucideri, in Regatul Unit. in Statele Unite, fenomenul a devenit cunoscut dupa ce o parte din populatia oraselului Taos, New Mexico, a inceput sa se planga in legatura cu sunetul persistent.

Posibile explicatii: Desi oamenii de stiinta nu au ajuns la un consens in ceea ce priveste zumzetul, mai multe explicatii au fost propuse. Cei mai multi dintre cercetatori pun fenomenul pe seama acufenelor ori a tinitusului, senzatie auditiva manifestata prin vajaituri in urechi, fara un stimul extern. Alte variante includ valurile care se ciocnesc intre ele si apoi de fundul oceanului, generand microseisme, aparate industriale, sau chiar animale marine.

Structura din Marea Galileii  Marea Galileii este un lac cu apa dulce din Israel, cu o suprafata de 166 de kilometri patrati. Zona este cunoscuta crestinilor pentru faptul ca Iisus ar fi mers pe apa lacului si multe dintre predicile lui ar fi avut loc acolo. In 2003, in timpul unor scanari radar de rutina, arheologii au descoperit o structura conica uriasa, la o adancime de aproximativ zece metri.

Constuctia misterioasa este realizata din blocuri de piatra de aproximativ un metru si are un diametru de 70 de metri. Istoricii spun ca structura a fost realizata de oameni, dar, probabil, a fost ridicata pe uscat si inghitita de apele lacului, ulterior. Cercetatorii nu stiu cand si de ce a fost realizata aceasta constructie, dar se pare ca are elemente care amintesc de monumentele funerare.

Efectul Placebo  Placebo este un medicament sau o substanta inactiva utilizata pentru a-i face placere pacientului, ori ca element de control in experimente. Efectul cu acelasi nume consta in imbunatatirea observabila care se resimte asupra simptomelor sau a starii de sanatate, care nu se datoreaza unui tratament real, a carui eficienta este demonstrata.

Oamenii de stiinta nu se pun de acord nici macar in legatura cu existenta acestuia. Unii dintre ei indica faptul ca nu exista dovezi clare care sa sustina rezultatele efectului, beneficiile aplicandu-se unui numar mic de pacienti si, aparent, aleatoriu. Chiar daca rezultatele nu sunt generale si rata de succes este necunoscuta, cercetatorii recunosc faptul ca exista situatii in care medicamentele inactive imbunatatesc starea de sanatate a indivizilor. Modul in care corpul se vindeca doar prin puterea sugestiei, ramane, in continuare, un mister.

Fluxul intunecat  Este un fenomen misterios care a fost descoperit de o echipa de astronomi condusa de Alexander Kashlinsky. Conform modelelor cosmologice standard, miscarea aglomerarilor de galaxii ar trebui sa fie distribuita aleatoriu, in toate directiile. Totusi, cercetatorii au observat dovada existentei unui flux de galaxii, „suprinzator de omogen”, care se deplaseaza cu o viteza de 600-1000 km/s.

Sursa, care nu e explicata de fortele gravitationale cunoscute, ar putea sa se gaseasca in afara universului observabil.

Citeste mai mult AICI

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.